DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Honda bizonyította, hogy a negyedik legjobb

Yusuke Hasegawa, a Honda F1-es projektjének vezetője mondta el, mi lesz a cél a McLaren számára az elkövetkező két versenyhétvégén, Belgiumban és Olaszországban.

A japán szakember továbbra is az időmérő harmadik szakaszába jutását, és a pontszerzést tartja reális célnak Fernando Alonso és Jenson Button számára. A Mercedes, a Red Bull és a Ferrari mögé lenne ideális beférnie a két világbajnoknak. Idén azonban ez sem mindig egyszerű a wokingiaknak, mivel a Force India és a Toro Rosso is erősnek bizonyult a három nagycsapat után a 2016-os idényben.

Hasegawa a következő helyszínek kisebb elemzésével kezdte gondolatait: „Spa és Monza is biztosan nehéz lesz, Spa elég hosszú és technikás pálya, ahol fontos a motorerő, Monza legtöbb részén pedig teljes gázzal mennek a versenyzők, tehát például különbözik Silverstone-tól, ami még mindig gyors, de egyben technikás pálya is.”

 mclaren_08.21.



A Honda vezetője így folytatta az esélylatolgatást: „Nem hiszem, hogy a pontokról le kellene mondanunk. Meglátjuk, hogy alakulnak majd ezek a hétvégék.”

A japán szakember elmondta, mik az elvárások a motorgyártó részéről: „Nem változtattunk a célunkon, miszerint be szeretnénk jutni a Q3-ba, remélhetőleg mindkét autónkkal. Bebizonyítottuk, hogy tudunk a negyedik legjobb csapat lenni a versenyhétvégék függvényében, tehát megpróbáljuk állandóan ezt a szintet hozni, és a pontokat célozzuk meg.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: