DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Veszély fenyegeti a McLaren hetedik helyét?

A McLaren egyre javuló formát mutat, és már azon van, hogy beelőzze a Toro Rossót a konstruktőri hatodik pozícióért, de hátrafelé is kell figyelnie, ugyanis egy csapat nagyon feni a fogát a pozíciójukra.

A Haas F1-es csapata hullámvasút-szezon tudhat maga mögött eddig, hiszen hol eltűnnek a középmezőny sűrűjében, hol pedig ott vitézkednek a pontszerzők között. A két pilóta közül eddig csak Romain Grosjean tudott beférni a top 10-be a VF-16-ossal, és összesen 28 egységet gyűjtött össze 11 futam alatt. Ez éppen tízzel kevesebb, mint a McLaren által gyűjtött mennyiség, csakhogy a wokingiak mellett szól egyre javuló formájuk. Günther Steinert azonban ez hidegen hagyja, és már feni a fogát a jelenleg a McLaren birtokában lévő hetedik pozícióra.



„Úgy szeretnénk a nyári szünetre vonulni, hogy egy helyet javítunk a tabellán” - idézte az olaszt az F1.com. „Szerintem mindig jó, ha az utolsó versenyt - legyen az a nyári szünet előtt, vagy szezon végén - a csúcson zárod, mert mindenki nyugodt lesz, és nem aggódik. Ha sikerült néhány ponttal a tarsolyunkban elhagynunk Németországot, az mindenki számára fantasztikus lenne” - tette hozzá Steiner.

Romain Grosjean, a Haas toppilótája osztja főnöke véleményét. „Szeretnék egy erős versennyel nekivágni a szünetnek, mindig jót tesz a motivációnak a leállás előtt. Mindenki visszajelezhet azt illetően, hogy mit csináltunk, és hogy mit csinálhatnánk jobban. Mindenki számára fontos a pihenés, hiszen hosszú a szezon, és még mindig csak a felénél járunk. Aztán jönnek majd a tengerentúli versenyek, és mivel remekül teljesítettünk a szezon első felében, biztos vagyok benne, hogy ezentúl is hasonlóan teljesíthetünk majd. Ennek érdekében dolgoznunk és koncentrálnunk kell, de az is fontos, hogy amikor csak lehetőség van rá, pihenjünk is.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: