DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Alonso a McLaren visszaesésére számít

A Honda-motoros csapat erősebbnek tűnik, mint az elmúlt másfél évben, de az istálló mindig optimistán nyilatkozó versenyzője, Fernando Alonso épp most húzott elő egy borús jóslatot.

Alonso a 7. pozícióban zárta a Magyar Nagydíjat, ami erősebb eredmény, mint első ránézésre tűnik, hiszen csak a három élcsapat, a Mercedes, Red Bull és Ferrari pilótái végeztek a spanyol előtt, aki egész hétvégén ott volt mögöttük. A szezont nehezen indító csapat idén háromszor is a top 6-ban végzett, úgy tűnik, a Honda-projekt végre jó irányba tart – ennek ellenére Alonso pont most jósolta azt, hogy a nyári szünetet követő versenyeken a pontszerzés is nehézséget okoz majd csapatának.



„A csapat fejlődése nagyon pozitív, jó sorozatban vagyunk, hétvégén pedig újabb verseny következik. A júliusi maraton negyedik állomása lesz, remélem, újból sikerül pontokat szereznünk ezen a szinten. De úgy gondolom, nehéz feladat vár ránk” – mondta Alonso, először még a soron következő Német Nagydíjról.

Hockenheimet a négyhetes nyári szünet követi, aztán két erőpálya, Spa és Monza következik: „A nyári szünet után néhány számunkra egészen nehéz verseny jön, sokat fogunk szenvedni. Az ilyen jellegű pályákból (mint a Hungaroring) kell kihoznunk a legtöbbet, és annyi pontot szerezni, amennyit csak lehetséges. Azután más lesz, mint Magyarországon, nem számíthatunk rá, hogy a negyedik legjobb csapat leszünk. A középmezőnybeli riválisaink is erősebben fognak teljesíteni, de megpróbáljuk mindenből kihozni a maximumot, ami a fegyvertárunkban található.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: