DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ricciardo akár pole-ból is indulhatna

Daniel Ricciardo elégedetlen lehet az F1-es Magyar Nagydíj időmérő edzése után, hiszen Alonso megpördülése miatt nem tudta befejezni az utolsó gyorskörét, ami az első rajtkockát is jelenthette volna.

A Red Bull autói mindenesetre a Ferrarit le tudták győzni, és ott vannak közvetlen a két Mercedes mögött, ami jó jel a brit alakulat számára. Az esetleges esős időjárást, vagy a címvédő gárda hibáját kihasználva akár a győzelemért is harcban lehetnek.

Ricciardo csalódottan nyilatkozott az időmérő után: „Azt hiszem, közel kerültünk volna az utolsó kifutásnál a sárga zászló nélkül. Hasonló volt a javulásom Hamiltonéhoz. 20.2-t futottam, és úgy gondolom, hogy 3 és fél tizeddel jobb voltam az időmnél, tehát nagyon közel lettem volna Nico köréhez. Éppen ezért elég frusztráltan beszéltem a rádióba, de ez van.”

Dppi_ricciardo_07.23. 



Az ausztrál így folytatta: „Tegnaphoz képest is javultunk, ami elég jó, mivel általában a Mercedes is így teljesít az időmérőn. Nem tartják a távolságot, hanem növelik. Délelőtt csináltam egy hosszabb kifutást, amit sokkal kényelmesebbnek éreztem pénteki naphoz viszonyítva, ez pedig annak a jele, hogy versenyképesebbek lehetünk az eddigieknél.”

A Red Bull pilótája a csapaton belüli harcról is megszólalt: „Az ember mindig le akarja győzni a csapattársát, ez az elsődleges cél. Mindenki nyerni akar, de ha ez nem lehetséges, a csapaton belül harcban kell felül kerekedni. Nyilván Max nagyszerű munkát végzett, és hozott pár remek eredményt, mióta itt van, és úgy gondolom, hogy ezzel egymást motiváljuk egy következő szint elérésében.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: