DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Veszélyben a Red Bull jövője Ecclestone miatt?

Bernie Ecclestone 2020 után jelentősen csökkentené a nagycsapatoknak adott juttatásait, hogy egyensúlyba hozza a mezőnyt - a Red Bullnál azonban annyira nem repesnek az örömtől.

Az F1 85 éves vezetője megelégelte, hogy a sportág időről-időre negatív visszhangot kap a kiscsapatok panaszkodása miatt, lévén öt csapat is történelmi bónuszt kap tőle, a száguldó cirkuszban betöltött szerepe miatt. A velük kötött szerződés értelmében a Mercedes, a Ferrari, a Red Bull, a Williams és a McLaren 2020-ig kap egy bizonyos összeget, de Ecclestone utána sokkal kiegyenlítettebb pénzügyi modellt szeretne életbe léptetni. „Nem lesz bónusz. Mindenki ugyanabban a hajóban fog evezni” - mondta az üzletember Spielbergben.



Toto Wolff, a Mercedes sportigazgatója úgy vélekedik, hogy 2020 után a bevételek igazságosabb elosztásának időszaka kell, hogy eljöjjön, de úgy véli, a plusz jutalék is megmaradhat, persze elfogadható mértékben. A Force India első embere, Vijay Mallya viszont azt mondta a The Times-nak, hogy a kiscsapatokat partvonalon kívül hagyó bónuszok „abszolút marhaság”-nak számítanak. „Mindannyian azonos jogokkal szerepelünk a sportágban, mi nem kérünk több millió font extrát.”

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner azt nyilatkozta, hogy bár nyitott arra, hogy a kisebb csapatok több pénzt kapjanak majd, azt nem hajlandó elfogadni, hogy a saját alakulata kevesebbet kapjon. „Szerintem egyik csapat sem lenne boldog kevesebb pénzzel” - mondta a brit. „Ha (Ecclestone) meg tudja oldani, hogy a bevételek egy megfelelő szinten legyenek akkor az elfogadható lesz” - tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: