DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Kiderült, mikor fejleszt a Renault a motoron

Christian Horner beszélt arról, hogy milyen újításokat, és mikor fog eszközölni a Renault a jelenlegi erőforráson. A brit arról is beszélt, mennyire elégedett az idei év fejlesztéseivel.

A francia gyártó Barcelona után vetette be az új fejlesztésű motorját, ami egyértelmű előrelépést jelentett a Red Bull számára. A Renault segítségével nagy lépést tett előre az energiaitalos alakulat, amivel a Ferrari mellett ők is a Mercedes kihívóivá váltak.

Christian Horner a következő fejlesztés időpontjával kezdte mondandóját: „Azt hiszem, ez valahogy Japán környékén lesz. Talán a Renault embereit kellene erről megkérdezni, de ezt az időpontot jelezték felénk.”

Az brit szakember így nyilatkozott a Renaultról: „Azt gondolom, hogy most megtalálták a fejlődés útját, és jó irányba haladnak. Remélhetőleg emiatt mi is jelentős javulást érhetünk majd el. Az tény, hogy az autó jobb, mint tavaly, és nyilván többet hoztunk ki a motorból is. Szerintem ez minden, amit az ember kívánhat. Amíg érezhető a fejlődés, tudjuk, hogy jó irányba tartunk.”

Dppi_horner_06.30. 



A Red Bull főnöke szerint nem csak az erőforrás fejlődött: „A váz jobban működik, mint amit elvártunk tőle, és ez azt jelenti, hogy az aerodinamikai szakemberek rajta vannak a fejlesztéseken.”

Horner pozitívan zárta gondolatait: „A motor terén határozottan előreléptünk idén, tehát most már elérhetjük azt a pozíciót, amivel versenyképesek lehetünk az egyenesben, ha megfelelően állítjuk be a szárnyat. Utána már megtalálhatjuk a végső simításokat a közepes és alacsony sebességű kanyarokhoz.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: