DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Vettel: Mi kell az osztrák győzelemhez?

Bár a Ferrari nem elsőszámú esélyesként érkezik Ausztriába, Sebastian Vettel elárulta, mit kell tökéletesen kivitelezni az osztrák pályán, hogy az ember dobogó legfelső fokára állhasson fel vasárnap.

Az elmúlt két évben Mercedes siker született az A1-Ringen, a Ferrari mégis bizakodik egy jó eredmény elérésében. A maranellóiak versenyzője, Vettel nyilatkozott arról, mik a legfontosabb tényezők, amiket figyelembe kell venni az első hely megszerzéséhez. A németet tavaly csupán negyedik pozícióban intették le a két Mercedes és Felipe Massa mögött.

A négyszeres világbajnok így jellemezte az ausztriai aszfaltcsíkot: „Az osztrák pálya elég rövid, amit nem sok kanyar tarkít. Éppen ezért rendkívül fontos, hogy minden kanyart megfelelően vegyen be az ember, amiből azt hiszem, csupán hét vagy nyolc van ezen a helyszínen.”

 vettel_06.29(1)



Vettel szerint egyetlen hiba is sokba kerülhet a vasárnapi versenyen: „A kör meglehetősen rövid, ezért sokat kell megtenni belőle (pontosan 71-et). Nagyon fontosa lesz, hogy gyorsan megtalálja az ember a megfelelő ritmust, és megtartsa azt, különösen a versenyen. Amikor az ember rosszul kezd egy kört, azt már nagyon nehéz visszahozni a következő megkezdése előtt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: