DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ismét autóba ülteti otthon Laudát a Red Bull

Ha valaki, hát a Red Bull tudja, hogyan kell érdekes betétprogramokat szervezni egy F1-es versenyhétvége köré. Spielbergben több korábbi pilóta, köztük Niki Lauda újjáéleszt egy régi sorozatot.

Már az előző két évben igazi sztárparádét rendezett a Red Bull a Red Bull Ringen, előkotorva a régi idők versenyautóit és pilótáit, akiket a népes közönség nagy örömmel fogadott. A háromszoros világbajnok Niki Lauda zsinórban harmadik évben sem ússza meg, hogy vissza kelljen vennie a versenyzői overallt, ezúttal ráadásul egy igazán különleges közegben.

bmw-m1-procar-series-revival-at-hockenheim-2008-4



A Red Bull az előttünk álló hétvégén újraéleszti a BMW M1 Procar sorozatot, amely 1979-ben és 1980-ban egy tényleges bajnokságként funkcionált az F1-es nagydíjhétvégéken: a királykategóriában szereplő versenyzők egy része mérte össze tudását más, a sportautózásban jártas pilótával, ezeket a teljesen egyforma BMW-modelleket vezetve. Lauda 1979-ben meg is nyerte ezt a betéteseményként megrendezett szériát.

Idénre azonban az Osztrák Nagydíj szervezőinek az az ötlete támadt, hogy ezt a szériát éleszti újjá, és egykori pilótákat állít csatasorba, hogy tekergessék a 14 darab BMW M1-es volánját. A versenyzők között ott lesz Lauda mellett Hans Joachim Stuck, Jochen Mass, Marc Surer, Jan Lammers, Christian Danner, Johnny Cecotto, Dieter Quester, Harald Grohs, Markus Hotz, Sepp Manhalter és Leopold von Bayern. Ők annak idején mind részesei voltak ennek a sorozatnak, most pedig még két „vendég” csatlakozik hozzájuk Jos Verstappen és Gerhard Berger személyében.

Az esemény egyetlen szépséghibája esetleg az lesz, hogy a résztvevők ezúttal nem fognak versenyezni, mindössze bemutatóköröket teljesítenek majd a szombati program zárásaként, valamint vasárnap, az F1-es pilótaparádé kezdete előtt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: