DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton: Ma már nem kockázatos hibázni

Lewis Hamilton, a Mercedes versenyzője ugyan fontosnak tartja a biztonságot a Formula-1-ben, azonban szerinte a szabályok már-már túlzóak néha, ezért nem szükséges tisztelniük a pálya határait.

Bakuban több versenyző is megszólalt azzal kapcsolatban, hogy a bakui pálya egyes részei túlságosan kockázatosak – Hamilton azonban úgy gondolja, ez a versenyzés része. „Ezért vagyok lelkes a Formula-1 iránt: benne van a veszély, és az, hogy a határokat feszegetjük. Természetesen nem szeretnék megsérülni egy ütközés során, de a kockázat hozzátartozik a versenysporthoz.”

 Dppi_00116008_315_1



„A versenyzői eligazításon mindenki meg akar bizonyosodni róla, hogy nincsenek buckák, és nagy bukóterek vannak a pályán. Ebben a tekintetben én kissé régimódi vagyok, mert a biztonságot szükséges előrelendíteni a Formula-1-ben, de ez néha túlzás is lehet. Bakuban a bokszutca bejáratát akarták megváltoztatni, mert túl gyorsnak és veszélyesnek találták, én pedig csak azt gondoltam, hogy ’ez egyáltalán nem veszélyes’.”

A brit úgy gondolja, vissza kellene térni azokhoz az időkhöz, amikor nem hibázhattak büntetlenül a pilóták: „Hiányoznak a régi pályák, ahol nem lehet egyszerűen átlépni a fehér vonalat, majd áttenni az autót a rázókövön, aztán végül simán továbbmenni. Ma már bárhol lehet így hibázni, anélkül, hogy baleset lenne belőle. Ezért van a fiatal pilótáknak – mint Max Verstappennek – könnyebb dolga ma. A pálya határainak tisztelete már nem ugyanaz, mint régen.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: