DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Rosberg több évig marad a Mercedesnél

Az F1-es pontverseny éllovasa szerint nincs értelme sietniük a szerződése meghosszabbításával kapcsolatban, úgyis itt fog maradni még jó ideig - Toto Wolff szerint fő a türelem.

A világbajnoki pontversenyt továbbra is vezető Nico Rosberg egyelőre nem írt alá szerződést a Mercedesszel a következő szezonra, így mivel 2016 végén lejár jelenlegi konkraktusa, folyamatosak a találgatások a jövőjével kapcsolatban. Szó volt már arról is, hogy a Ferrarihoz szerződik, de a német pilóta most egyértelműen kijelentette, hogy maradni fog a világbajnok istállónál.

RosbergMonaco_1



"Ez nem olyasmi, amin gondolkodom jelen pillanatban" - idézi Rosberget az Autosport. "Ez nem fontos jelenleg, mert egyáltalán nincs nyomás ebben az ügyben. Nagyszerűen érzem magam, mind boldogok vagyunk együtt. Itt leszek még jó pár évig, úgyhogy nincs szükség arra, hogy siessünk" - zárta rövidre a témát a világbajnoki éllovas.

"Nincs kétségem afelől, hogy Nico és mi is együtt akarjuk folytatni" - mondta a helyzetről Toto Wolff. "Nicónak remek menedzsere van, aki nagyon tapasztalt a jó szerződések megkötésében. Így Nicónak nem kell ezzel foglalkoznia. Egyszerűen csak türelmesnek kell lennünk" - tette hozzá a Mercedes főnöke.

Ezek alapján nincs sok esély arra, hogy Rosberg távozzon a Mercedestől, bár természetesen amíg nem írja alá a szerződést, még bármi történhet - márpedig a nyár vége előtt aligha kerül pont az ügy végére, legalábbis az istállónál így gondolják.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: