DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Williamsnek már csak a győztes mentalitást kell megtalálnia

A grove-i gárda utoljára négy éve nyert F1-es futamot, legutóbbi győztes szériájáig viszont 20 évet kell visszamennünk az időben - az a céljuk, hogy visszatérjenek erre az útra.

A Williams a Forma-1 egyik legrégebbi és legeredményesebb csapata, hét versenyzői és kilenc konstruktőri világbajnoki címével, ezért csalódás, hogy a gárda húsz éve csak keresi önmagát és régi formáját. Persze néhanapján oda tudtak érni az élre (pechjükre 2001 és 2003 közé esett a Ferrari „csúcsidőszaka), de folyamatos győzelmi esélyeik már régen voltak.



Nem elég, hogy 2004 óta csak egy diadalt szereztek a grove-iak, 2014 és 2015 után már a negyedik helyre estek vissza a konstruktőri rangsorban, hiszen jelenleg a Mercedes mellett a Red Bull és a Ferrari is eléjük lépett. „Kanadában legyőztük a Red Bullt, mert jobb volt az autónk” - nyilatkozta Rob Smedley, a Williams senior mérnöke a francia Auto Hebdo című lapnak.

„A következő versenyek, Spielberg és Silverstone szintén kedvezhetnek nekünk. Az a célunk, hogy közelebb kerüljünk a Mercedeshez és a Ferrarihoz - akik olyan csapatok, melyek sokkal nagyobb forrásból gazdálkodnak, mint mi” - tette hozzá a szakember, aki azt mondja, hogy azt a bizonyos, évekkel ezelőtt elveszített győztes mentalitást szeretné megtalálni csapatával. „Győztes mentaliást próbálunk kialakítani a csapatnál. A győzelem nem csak a győztes autóról szól, hozzáállás kérdése is, így ezt kell visszaszereznünk” - mondta Smedley.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: