DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Alonso jövőre távozhat az F1-ből

A spanyol pilóta nagyon várja már, hogy milyenek lesznek az új generációs F1-es autók 2017-ben, de ha nem tetszik neki a versenyzés, akár a kategóriaváltást sem tartja elképzelhetetlennek.

Fernando Alonso szeme előtt egy dolog lebeg: bajnoknak lenni a McLaren-Hondával. A spanyol pilóta utoljára tíz évvel ezelőtt szerzett világbajnoki címet, a sportág történetében pedig eddig hét év volt a legtöbb, amely két címszerzés között eltelt (Niki Lauda 1977-ben és 1984-ben), így egyből a rekordlista élére kerülne diadalával. Persze a wokingiak jelenlegi teljesítményét elnézve erre még várnia kell, de töretlenül hisz abban, hogy a brit-japán kombinációt sikerre viheti majd.



Ennek nagyszerű alapot adhatnak a 2017-es szabályváltozások, melyek gyorsabb, élvezetesebben vezethető autókat eredményeznek majd - a nézők és a pilóták nagy örömére -, egyben ez lesz az az év, melynek végén lejár Alonso szerződése a McLarennel. „Ebben a pillanatban még mindig élvezem a vezetést” - nyilatkozta Alonso a Sport Bildnek. „Ez az életem, és csak ezt tudom igazán jól csinálni.”

A spanyol versenyző azonban kijelentette, hogy nem feltétlenül az F1-ben képzeli el autóversenyzői pályafutásának befejezését. „Ha nem lesz élmény vezetni az autókat jövőre, kategóriát fogok váltani - nagy álmom, hogy egy napon megnyerjem a Le Mans-i 24 órást.” Alonso azt is elmondta, hogy nem bánja, amiért 2014 végén búcsút intett a Ferrarinak, ahol öt szezonból kettő során részese volt a bajnoki címért folyó küzdelemnek. „Fájdalmas lett volna hatodik-hetedik éve a Mercedes és a Red Bull mögött végezni, én pedig csak jó emlékeket akarok megőrizni a Ferrariról, nem pedig fájdalmasakat.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: