DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Továbbra sem áll munkába a McLaren-főnök

Eric Boullier nem tudja, hogy Jost Capito mikortól áll majd rendelkezésre a wokingi F1-es istállónál, pedig komoly feladat vár majd rá - azt is elárulta, hány emberrel vesznek részt egy futamon.

Jost Capito jelenleg a rali világbajnokságon vezető és évek óta uralkodó Volkswagen főnöke, de azt már korábban bejelentették, hogy szerződteti őt a McLaren-Honda Formula-1-es istálló. A szakember azonban még mindg nem kezdte meg a munkát, továbbra is a VW-nél tevékenykedik és bár ott volt Monacóban a hétvégi nagydíjon, a hírek szerint a nyár vége előtt nem áll "csatasorba" a wokingiaknál.

"Nem tudom, hogy végül pontosan mikor áll munkába" - beszélt a helyzetről Eric Boullier, a McLaren-Honda versenyfőnöke. "Az én szemszögemből viszont minden egyszerűnek tűnik. Ron Dennisé a legmagasabb pozíció a McLarennél, én pedig a versenyfőnök vagyok az összes futamon" - magyarázta Boullier.

McLarenBox



"Viszont a McLarennek van több, mint hatszáz alkalmazottja és mivel húsz-huszonegy futamot rendeznek egy évben, én nagyjából négy hónapot távol vagyok tőlük emiatt. A versenyeken körülbelül nyolcvan emberrel vagyunk jelen, de még így is marad több, mint ötszáz dolgozó a gyárban, akiket szintén irányítani kell" - mondta a helyzetről a szakember.

"Ezek miatt a felelősség megoszlik köztem és Jost között, aki szintén felelős lesz majd a gyárban dolgozókért és a McLaren fejlődési stratégiájáért" - tette hozzá az 57 éves Capito munkájáról.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: