DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

„A harmadik legjobbak vagyunk a kanyarokban”

Carlos Sainz Kimi Raikkönen váltócserés büntetése miatt a hatodik helyről rajtolhat az F1-es Monacói Nagydíjon – a spanyol szerint a két hosszabb egyenes nélkül még előrébb végezhetett volna…

A Formula-1-ben második idényét teljesítő spanyol versenyző karrierje egyik legjobb időmérős eredményét érte el szombaton Monte-Carlóban: a fiatal pilóta a hetedik helyen végzett, ám miután Kimi Raikkönent váltócsere miatt kiveszik előle, a hatodik rajtkockából vághat majd neki a vasárnapi versenynek. Carlos Sainz szerint szinte tökéletes kört futott, ám úgy véli, még akár az ötödik pozíció is meglehetett volna – lehet is benne igazság, hiszen csak 23 ezreddel maradt el Nico Hülkenberg idejétől:

Sainz_Monaco_DPPI



„A köröm gyakorlatilag a maximumot súrolta, amit elérhettünk” – idézi Sainz szavait a FormulaSpy.com szakoldal. „Az 1-es kanyarban éreztem talán valamit, de még nem ellenőriztem az adatokat. De úgy érzem, jó kört futottam. Két századra voltam az ötödik helyről, és biztos vagyok benne, hogy ennyit találnék is valahol. Nagyon elégedett vagyok, mert amikor a Q2-ben megfutottam az 1:14.8-as időt, azt mondtam a mérnökömnek, hogy ebben már nem sok van, mivel kis híján tökéletes kört teljesítettem. Aztán a Q3-ban 1:14.7-es időt értem el, szóval nem is kívánhattam volna többet – talán csak még két századot az ötödik helyhez!”

A Toro Rosso a hétvége eddigi részében roppant versenyképesnek bizonyult, amit jól mutat az is, hogy kollégája, Danyiil Kvjat úgyszintén bejutott a Q3-ba, ahol aztán a nyolcadik helyre kvalifikálta magát. Sainz szerint a kevés monacói egyenes nélkül még versenyképesebbek lennének a hercegség utcáin:

„Úgy gondolom, a 3-as és 4-es kanyarokban nagyon erősek vagyunk, aztán pedig a teljes uszoda-szekciónál, viszont az alagútnál meg nagyon gyengék vagyunk. Ott két tizedet veszítünk, ahogy az 1-es és 2-es kanyar közötti részen is. Szóval ha kivennénk ezt a két egyenest, szerintem a harmadik leggyorsabbak vagyunk a kanyarokban” – vélekedett az ifjú spanyol.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: