DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Alonso: Az idei Rosberg egyetlen esélye a bajnoki címre

A spanyol elismeri a Mercedes-pilóta idei teljesítményét, de elképzelhetőnek tartja, hogy Nico Rosbergnek több lehetősége már nem lesz az F1 megnyerésére – hasonlóan kiugró év ez neki, mint Webbernek 2010.

Bár a szezonból még rengeteg van hátra, Nico Rosberg futamról futamra közelebb kerül álmához, a világbajnoki címhez: a hatodik nagydíjat, Monacót megelőzően 39 pont az előnye – legnagyobb riválisához, Lewis Hamiltonhoz képest 43. A kétszeres bajnok Fernando Alonso úgy véli, ez lehet a német pilóta pályafutásának legnagyobb esélye, hogy valóra váltsa minden Formula-1-es versenyző álmát:

„Pontok terén Nicónak jó előnye van, a bajnokság azonban még hosszú. Láthattuk, hogy Lewist műszaki hibák állították meg néhányszor, ugyanez pedig Nicóval is megtörténhet, ami gyorsan kiegyenlítheti a bajnoki harcot Lewis számára. Nicónak egyértelműen jó lehetősége van, néha pedig úgy érzed, ez az egyetlen esélyed a bajnoki címre” – idézi az EPSN F1 Alonsót.



„Ugyanez történt Markkal 2010-ben” – idézte fel a spanyol azt a szezont, amelyben ő még a Ferrarival harcolt a bajnoki címért, talán legnagyobb ellenfele pedig Mark Webber volt a Red Bull-lal. Ez volt Webber pályafutásának legerősebb szezonja, a végső győzelmet azonban nem ő, hanem csapattársa, Sebastian Vettel szerezte meg. „Afféle egyszeri alkalom volt, a szezon végén pedig, amikor közelednek az utolsó versenyek, néha nehéz véghezvinni, amit elterveztél. De úgy gondolom, egyelőre tekintélyes az előnye, jól teljesít, formában van, élvezi, amit csinál. Fantasztikusan vezetett az első versenyeken, megérdemelt sok győzelmet.”

Alonso a Mercedesek barcelonai ütközésére is kitért: „Úgy gondolom, nagyon különleges helyzet volt az. Nico egy kanyar közepében veszített az MGU-K energiájából. Ilyenkor egyetlen irányba kell tartanod magad, hiszen csak egyszer mozdulhatsz, ez pedig a jobb oldal. Lewis gyorsan érkezett az összes energiával, és ő is a jobb oldalt választotta, mivel csak erre mehetett. Olyan szituációban találták magukat, amelyen már nem lehetett javítani. Balszerencsés volt mindkettejüknek, ám úgy gondolom, itt, Monacóban nem lesz ennek folytatása a részükről” – vélekedett a McLaren pilótája.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: