DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Megvan, hogy miért optimista a McLaren

Tényleg a Ferrari előtt állhat a karosszériát tekintve a wokingi F1-es istálló és valóban okozhatnak meglepetést Monacóban Alonsóék - legalábbis van erre utaló jel...

Az utóbbi időszak rendkívül bizakodó McLaren-nyilatkozataiból egyértelmű, hogy a wokingi istálló érzi az előrelépést - Monacóban különösen bíznak a csapatnál és úgy fest, hogy ez nem véletlen, illetve nem túlzott optimizmus. 2015 szenvedései után idén egyértelműen közelebb kerültek a mezőny elejéhez, ez pedig egy olyan pálya, ahol nem kell motorerő...

A Honda részéről Yusuke Hasegawa nyilatkozta azt a Motorsport.comnak, hogy Monacóban kijöhetnek az autójuk erősségei - ezt Jonathan Noble (szintén a Motorsport.comon) alá is támasztotta egy érdekes észrevétellel. A monacói pályát legjobban a barcelonai aszfaltcsík harmadik szektorában lehet "lemodellezni" - a lassú, technikás kanyarok megmutatják, hogy milyen az autó mechanikai tapadása.

ButtonBahrein



Nos, ebben a szektorban a Mercedes mögött két tizeddel volt a Red Bull, a harmadik helyre odaért a McLaren (további két tized) és ha nem is sokkal, de csak negyedikként zárt a Ferrari - Vettel és Raikkönen gondjai jól látszottak már a verseny folyamán is. Ugyan ennek ellenére a maranellóiak is bizakodóak, hiszen már keverékű abroncsokat használhatnak majd Monacóban, ami árnyalhatja a képet - mindenesetre így már nem tűnik a valóságtól teljesen elrugaszkodottnak a McLaren optimizmusa.

Fernando Alonso szerint is ez lehet mérvadó a karosszériát illetően, ő úgy fogalmazott, hogy nagyon jó érzés ezen a téren a Williams, a Force India, sőt, a Ferrari előtt állni. Ha ehhez még érkezik egy erősebb, megbízhatóbb Honda-motor, valóban ott lehetnek az élcsapatok között?

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: