DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

„A Red Bull brutalitása még jó is lehet”

Danyiil Kvjat akár profitálhat is jelenlegi, kudarcos helyzetéből – állítja Alex Wurz, aki szerint a fiatal F1-es pilóta nehezen fogja túltenni magát az elmúlt hetek történésein.

Wurz sajnálja Kvjatot, amiért a Red Bull a Spanyol Nagydíj előtt visszahelyezte őt a Toro Rossóba, hogy ott szerezzen további tapasztalatokat – a volt F1-es pilóta szerint nincs könnyű helyzetben az orosz, ám hosszú távon akár profitálhat is a helyzetből. „Ez egy erős személyiségépítő szakasz az életében. És ez nem könnyű, de hosszú távon erősebbé fogja tenni őt. Remélem, hogy túl lesz rajta, mert ez egy nagyon brutális szituáció egy ilyen fiatal számára.”

 Kvjat



„Nagyon kedvelem Danyiilt, ő egy jó srác. Helyén van a szíve és az esze is, ráadásul nagyon gyors. Átérzem a helyzetét, de azt is látnunk kell, hogy a Red Bull gyerekkorától kezdve támogatta, adtak neki esélyt. Több száz vagy ezer ember szeretné ezt a lehetőséget. Remélem, hogy a mérgét – ami teljesen érthető – át tudja fordítani pozitív energiává, és még erősebb lesz. Még van néhány versenye erre a szezon végéig” – mondta Wurz.

 

 

A kérdésre, miszerint van-e jövője Kvjatnak a Red Bull versenyzői programjában, Wurz így felelt: „Ez az eredményein múlik. Teljesítmény vezérelte világban élünk, az pedig rajta múlik, hogy visszatér-e, és megmutatja-e, hogy érdemes arra, hogy a Red Bullnál versenyezzen.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: