DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

"Nincs az itteni versenyzéshez fogható érzés"

Lewis Hamilton, a Mercedes F1-es pilótája nyilatkozott a monacói hétvégéről, és arról, hogy a csapat már lezárta magában a Spanyolországban történteket, és a további győzelmekre koncentrál.

A két Mercedes kiütötte egymást a Spanyol Nagydíjon az első körben, de a háromszoros világbajnok elmondása szerint már túltette magát ezen a német alakulat. A következő futamon szeretnének javítani az eredményen, és ismét a riválisaik elé kerülni.

Lewis Hamilton a Spanyolországban történtekkel kezdte nyilatkozatát: „Barcelonában nagyon rosszul éreztük magunkat, de ahogy mindig mondom, az igazi teszt az, ahogy fel tud kelni az ember, miután a padlóra került. Kemény időszak volt az egész csapat számára a verseny utáni kis idő, de ez a fejezet lezárult, és most már Monacóra figyelünk.”

 Dppi_hamilton_05.23.



A brit világbajnok elmondása szerint nagyon élvezi a következő helyszínt: „Hihetetlen érzés, amikor ezeken az utcákon táncoltatja az ember az autóját, ez egy hamisítatlan izgalom, amit egy versenygépben átélhet valaki. Nem a legjobb eredményeket értem el Monacóban az elmúlt években – de a 2015-ös év megmutatta, hogy megvan a tempóm ahhoz, hogy jó munkát végezzek.”

Hamilton számára nemcsak a versenyzés miatt különleges Monaco: „Ez mindig egy kissé eltérő hétvége a többitől, mert van egy extra nap, ott vannak a hajók a kikötőben, ráadásul otthonomban alhatok; ez érdekessé teszi a dolgot, mert az egész nagydíj ritmus eltérő ettől az egész évben. Ezen a hétvégén csak egy eredmény lesz elfogadható a számomra, így állok hozzá Monacóhoz.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: