DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Verstappen: Nem érzek nagyobb nyomást

A fiatal holland F1-es pilóta szerint sosem vetődött fel, hogy másik istállóhoz igazoljon és Barcelonában csak tanulni szeretne - a lehetőség miatt viszont nem érez magán nagyobb nyomást.

Max Verstappen már karrierje második szezonjában megkapja a nagy lehetőséget, a még mindig csak tizennyolc éves holland szupertehetség idény közben kerül a Red Bull első csapatához. Az energiaitalosok már eddig is bizonyították, hogy újra ott vannak a legjobbak között és harcolni tudnak a dobogóért, ráadásul további fejlődéseket várnak majd a Renault motorfejlesztésével. 

Verstappen szerint bár voltak pletykák arról, hogy a Ferrarihoz, vagy a Mercedeshez szerződik, ő mindig is jól érezte magát a Red Bull családjában. "Őszintén szólva én mindig nagyon boldog voltam a Red Bullnál" - nyilatkozta a pilóta az istálló honlapján. "Sosem láttam okot arra, hogy egy rivális csapathoz szerződjek és természetesen ezzel a lehetőséggel most még inkább így érzem. Nincs okom váltani, ez egy topcsapat és ez az, amit szerintem minden pilóta szeretne".

VerstappenRB



A holland versenyző már jövő hétvégén debütál új autójában, hiszen Barcelonában Daniel Ricciardo csapattársaként gördül majd az aszfaltra. "Elvárások nélkül megyek Barcelonába. Egyszerűen csak szeretném megismerni az autót, minden szakaszban egyre jobban és jobban megérteni, megtanulni az adatokat és nézni, hogy mit csinál a csapattársam. A legfontosabb dolog a pontszerzés" - tekintett előre Verstappen.

Különösebb nyomást azonban nem érez magán most, hogy az első csapatnál kell bizonyítania egy elismert csapattárssal szemben. "Természetesen most már egy topcsapatnál vezetek, de végül is mindig megpróbálod magadból kihozni a legtöbbet én is ezt csinálom egyfolytában. Nem érzem, hogy nagyobb lenne a nyomás" - jelentette ki.

"Nem számítottam erre a lehetőségre, de nagy köszönettel tartozom dr. Helmut Markónak és a Red Bullnak érte. Nagyon boldog vagyok és alig várom már, hogy beleülhessek az autóba" - tette hozzá.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: