DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Mercedes még erősebb idén, mint tavaly?

Toto Wolff motorsport-igazgató szerint az F1-es címvédő javult azokon a pályákon, ahol tavaly nem volt annyira domináns, a motor terén viszont úgy véli, hogy már a határokat feszegetik.

A Mercedes totálisan uralta a Formula-1 előző két szezonját és 2015-ben csak néhány olyan helyszín volt, ahol adott esélyt ellenfeleinek - Sebastian Vettel három futamot tudott megnyerni a Ferrarival, egyébként Lewis Hamilton diadalmenetéről szólt az idény. 2016-ban eddig akadnak megbízhatósági gondjai a címvédőnek, de csapattársa, Nico Rosberg elsöprő lendülettel kezdett és mind a négy versenyt megnyerte - Toto Wolff szerint javultak ott, ahol tavaly kevésbé voltak dominánsak.

MercedesRosberg_1



"Ha visszaemlékszünk, tavaly voltak futamok, például Budapest vagy Szingapúr, ahol több gondunk volt, mint más helyszíneken. Meg kell őriznünk a nyugalmunkat, fejleszteni és javulni minden pályán" - nyilatkozta a Mercedes motorsport-igazgatója. "Csapatként tanulunk és úgy gondolom, hogy például Szingapúrban erősebbek voltunk idén, mint tavaly, de Szocsi is egy ilyen példa. Ezeken sikerült javítani a beállításokon és nagyon örülök neki" - értékelt Wolff.

Az eddigi technikai hibák miatt sem aggódik különösebben. "Andy Cowell Mr. Teljesítmény, ő és csapata minden ezredmásodpercet kihajt a meglévő erőforrásból. A változatlan szabályok miatt viszont egyre nehezebb további teljesítményt találni és ilyenkor már a határokat feszegeted. Talán mi most éppen itt tartunk, de nincs kétségem afelől, hogy ezek a nagyszerű mérnökök és nagyszerű emberek meg fogják oldani a gondokat" - tekintett előre pozitívan Wolff.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: