DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

A Haas mindent elnéz a Szocsiban hibázó Gutierreznek

Négy verseny után nem akar pálcát törni a Haas csapatfőnöke Esteban Gutierrez feje felett, aki eddig nem nyújtott látványos teljesítményt a szezonban, és ebben saját hibái is közrejátszottak.

Noha vitathatatlan, hogy a mexikóinak balszerencsében is bőven volt része eddig 2016 során, hiszen Melbourne-ben Fernando Alonsóval keveredett balesetbe, Bahreinben pedig a technikai hátráltatta, ám Szocsiban már ő volt az, aki kalamajkát okozott a 2-es kanyarban, aminek következtében Nico Hülkenberg és Rio Haryanto is kiesett.

Érdekes kontrasztot jelent a Haas csapatfőnökének, Günther Steinernek a véleménye Gutierrez eddigi előmenetelével kapcsolatban most, amikor a Red Bull éppen lefokozta pilótáját, aki szintén nagy balesetet idézett elő ugyanabban a 2-es kanyarban néhány nappal ezelőtt. Az amerikai csapatnál egyértelműen jóval elnézőbb magatartást tanúsítanak pilótájukkal szemben.

Dppi_00116004_502



„Néhányszor balszerencsés körülmények áldozata lett, de folyamatosan javul. A rajtnál kipörögtek a kerekei, aztán pedig belerohant Hülkenbergbe. Mit tehet ilyenkor az ember? Remélhetőleg legközelebb majd jobban megy” - nyilatkozta Steiner a Motorsportnak. „A következő versenyre kell koncentrálnia, mint ahogy azt is teszi, mi pedig próbáljuk a legjobbunkat nyújtani.”

Sőt, Steiner odáig ment, hogy ismét Gutierrez kiesésének tulajdonította Romain Grosjean erős eredményét, ahogy azt az Ausztrál Nagydíj után is tette. Elmondása szerint a francia valószínűleg nem végzett volna a 8. helyen, ha nem jön be a biztonsági autó az első körben (noha az igazsághoz hozzátartozik, hogy valószínűleg egyedül Vettel balesete miatt is pályára hívták volna).

„Ha az a baleset nem történik meg, akkor talán Romain sem végzett volna ennyire elöl. Nehéz megmondani, bár ha a verseny úgy zajlott volna, mint Kínában, szerintem nem végeztünk volna a nyolcadik helyen. De a futam eleji felfordulás Romaint jó, Estebant pedig rossz helyzetbe juttatta. Az egyik oldalon nyertünk, a másikon pedig veszítettünk, de az élet már csak ilyen, hiszen nem nyerhetünk meg mindent” - mutatott rá az Olaszország német nyelvterületéről származó csapatfőnök.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: