DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Hamilton: Azért vagyok itt, hogy nyerjek

A háromszoros F1-es világbajnok szerint ugyanúgy vezet most, mint tízéves korában, de elmondta, hogy mi változott - arról is beszélt, hogy ő nem résztvevő, hanem győztes.

A címvédő Lewis Hamiltont komoly hátránya ellenére sem lehet természetesen leírni a világbajnoki címért folytatott küzdelemben és utóbbi nyilatkozatai alapján a motivációjával finoman szólva sincs semmi probléma - rendkívül eltökéltnek tűnik a brit pilóta. A Sky Sports kérdésére is elmondta: ő azért van itt, hogy nyerjen.

"A versenyzés lényege, hogy minden meglévő lehetőségemet a lehető legjobban használjam ki. Még mindig bajnokságokat akarok nyerni, még mindig futamokat akarok nyerni" - nyilatkozta elszántan Hamilton. "Nem tudom, hogy miért akarom még mindig ezeket, hiszen már van belőlük pár, de ezt szeretem csinálni. Úgyhogy folytatom és nem csak benne akarok lenni, hanem meg is akarom nyerni. Nem azért vagyok itt, hogy résztvevő legyek, soha nem is voltam és soha nem is leszek" - jelentette ki egyértelműen a háromszoros világbajnok.

Hamilton_5



"Sportolóként nehéz jobbá válni, ha már úgy érzed, hogy te vagy a legjobb - bár azt nem tudom, hogy ez mindenkire vonatkozik-e. Viszont valamin mindig javítasz, sosem vagy tökéletes mindenben" - magyarázta. "Nézzük meg Novak Djokovićot. Jelenleg ő a legjobb, de sok pénzt tennék arra, hogy vannak gyengeségei, amiken valószínűleg dolgozik és erősíti. Azonban ahogy az erősödik, egy másik területen gyengébb lesz és ez mindig így van. Nem lehetsz tökéletes" - beszélt filozofiájáról Hamilton.

"Ahogy most tudok vezetni, úgy tudtam már tízéves koromban is, most egyszerűen csak a Formula-1-ben csinálom. Viszont most már értem az Oxfordon végzett mérnökeim, értem a beállításokat, magabiztosabb és mentálisan erősebb vagyok, de ahogy vezetek, az semmit sem változott. A versenyek azonban nem egyformák. Az egyik hétvégén jó vagy a féktávokon, a másikon már nem annyira, a harmadikon jó vagy a boxkiállásoknál, a negyediken jó vagy mindenben, az ötödiken viszont semmi nem sikerül".

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: