DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Kvjat telefonon beszélt Vettellel a futam után

A Red Bull orosz F1-es pilótája személyesen nem tudott beszélni Vettellel a Szocsiban történtek után, de telefonon elérte és szerinte megbeszélték a dolgokat.

Valószínűleg sokáig emlékezetes ütközést produkált Danyiil Kvjat és Sebastian Vettel az Orosz Nagydíjon, hiszen a hazai pályán versenyző Red Bull-pilóta a rajt után kétszer is nekiment német riválisának, amely Vettel versenyének végét jelentette. Különösen érdekes ez a Kínai Nagydíjon történtek miatt, ahol (a többség véleménye szerint jogtalanul) szintén a Ferrari világbajnoka akadt ki Kvjat manőverét követően. 

Kvjat_3



Az esetet követően Vettel rendkívül dühösen motorozott vissza a boxba, majd átment a Red Bullhoz is - hogy pontosan mit mondott volt csapatának, azt nem tudni, mindenesetre az energiaitalosok elnézést kértek tőle és elismerték, hogy Kvjat hibázott. Az orosz pilóta szintén úgy fogalmazott, hogy ő a vétkes és hogy majd beszélnie kell Vettellel.

A négyszeres világbajnok azonban elviharzott a paddockból és Kvjat csak telefonon érte utol. "Már megbeszéltük a dolgokat. Hibáztam, sajnálom a saját versenyemet, Danielét és Sebét is, de én is ember vagyok. Ez valószínűleg sokáig téma lesz még a sajtóban, de a lényeg az, hogy Sebastiannal megbeszéltem a dolgokat" - nyilatkozta a Red Bull versenyzője.

Hogy pontosan mi és hogyan hangzott el a telefonban és hogy milyen a viszony kettejük között, az nem derült ki...

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: