DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Grosjean: Ennél sokkal jobbak leszünk

A Haas francia F1-es pilótája szerint jó érzés ismét pontot szerezni, de nem teljesen elégedett - úgy véli, nagyot javulhatnak még a következő futamokon.

Az első két futam "robbantása" után Kínában nagyon gyengén teljesített Romain Grosjean és az újonc Haas, Oroszországban azonban ismét visszakerült a pontszerzők közé a francia pilóta. Ezzel az idei négy futamból harmadszor szerzett pontot és az amerikai istálló ismét jelezte, hogy helye van a középmezőnyben.

"Nagyszerű dolog ismét ott lenni a pontszerzők között, különösen egy olyan hétvége után, ahol egyszer sem voltunk elégedettek az autó teljesítményével" - értékelte az Orosz Nagydíjat Grosjean, aki szerint az kulcsfontosságú volt, hogy kimaradt az első kör akcióiból. "Nagyon jó első kört tudtam futni, kimaradtam minden incidensből, ezt követően pedig magam mögött tartottam Perezt" - tekintett vissza a francia pilóta.

GrosjeanSzocsi



Grosjean ennek ellenére úgy érzi, hogy nagyon sok potenciál van még az autóban. "Még mindig nagyon sok olyan dolog van, amin tudunk javítani az autón. Egyelőre nem vagyok 100%-osan elégedett és szerintem a következő futam sokkal jobban sikerül majd" - bizakodott, majd hozzátette: nagyon jó tudni, hogy van valamijük, ami sokkal jobbá fog válni a későbbiekben.

Grosjean végül a nyolcadik helyen zárta a futamot, a világbajnoki pontversenyben pedig a hetedik helyen áll 22 ponttal - megelőzi többek között Danyiil Kvjatot, Valtteri Bottast és Max Verstappent is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: