DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Ismét autóba ülhet a Renault orosza

A Szocsiban tartott pénteki első F1-es szabadedzésen Szergej Szirotkin vette át Kevin Magnussen helyét a Renault-nál - az orosz pilóta a szezon során további lehetőségeket fog kapni az enstone-iaktól.

Az elmúlt hét egyik legmeglepőbb híre volt, amikor a Renault F1-es csapata hazai futama előtt teszt- és tartalékpilótai pozícióba igazolta le a GP2 tavalyi harmadik helyezettjét, Szergej Szirotkint. Az orosz pilóta már Szocsiban pályára vihette a franciák RS16-osát, ahol kapásból jobb teljesítményt mutatott, mint Jolyon Palmer.

Kevin Magnussen egyelőre nem tart attól, hogy az orosz komoly veszélyt jelentene versenyülésére, mindazonáltal a Renault tudatta a közvéleménnyel, hogy a frissen igazolt pilóta egy idei teszten mindenképp pályára fog lépni a kanárisárga autóval.



Frederic Vasseur, a Renault F1-es csapatának vezetője egy Szocsiban tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy a közeljövőben nem valószínű, hogy Szirotkin újabb szabadedzéseken fog indulni GP2-es kötelezettségei miatt, de nem marad majd F1-es tapasztalat nélkül.

„Egy nagydíjhétvégén kívüli tesztnapon fog majd lehetőséget kapni, aztán pedig még egy szabadedzésen a szezon végén - de elsősorban a GP2-re kell koncentrálnia” - nyilatkozta a francia. „Szergej tegnap nagyszerűen teljesített az első gyakorláson, nem csak teljesítmény terén. Először kapott lehetőséget az autóban, és a szabályváltozások miatt nagyon sok mindenre figyelnie kellett. De nem vétett hibát, és tökéletes munkát végzett.”

A pletykák szerint Szirotkin esélyes a Renault egyik 2017-es ülésére, de Vasseur szerint erről egy darabig még nem fog döntés születni. „Még túl korai 2017-ről beszélni. Az a helyzet, hogy az F1-et illetően hosszú távon gondolkodunk, és bár szóba fog kerülni, egyelőre korai még ezen gondolkozni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: