DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Vettel: Egyik fejvédő sem szép

Külsőre sem a Halo, sem a Red Bull fejvédő-megoldása nem nyerte el Sebastian Vettel tetszését, azonban a négyszeres F1-es világbajnok szerint ez nem lehet szempont, amikor döntenek a bevezetéséről.

A Red Bull és Daniel Ricciardo az Orosz Nagydíj pénteki első szabadedzésén már pályára vitte az új fejvédő-rendszert, amely szerintük hatékonyabb megoldást nyújthat a pilótafülke felé repülő alkatrészekkel szemben. A Ferrari Halo-rendszerével szemben a Red Bull egy polikarbonát-védőlemezt is beleépített a fejvédőbe.

 Aeroscreen



A versenyzők már csütörtökön véleményt formáltak a Red Bull ötletéről – többek között a Halo legnagyobb kritikusa, Nico Hülkenberg is elismerően nyilatkozott az új fejlesztésről. Sebastian Vettel, a Ferrari versenyzője elmondta, egyelőre nem tudja eldönteni, hogy melyik lenne a jobb megoldás, amennyiben részben le akarják fedni a pilótafülkét. A német szerint egyik rendszer sem szép, azonban ezt a szempontot figyelmen kívül kell hagyniuk.

„Nem tudom megmondani, hogy melyik rendszer nyújtja a nagyobb védelmet, mert ezen a területen nem ismerem ki magam” – mondta Vettel. „Egyelőre azt sem tudom megmondani, hogy melyik tetszik jobban. [A Red Bull megoldásánál] a legyeket le kell kaparni, de erre persze megvannak a megfelelő szerek. Egyik sem túl szép, azt elmondhatjuk, de nem is azért fognak felkerülni az autóra, mert jól néznek ki.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: