DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettel: Nem lenne értelme meggondolni magam

Ahogy a Red Bull pilótáját, úgy Sebastian Vettelt is megkérdezték Szocsiban: vajon két hét távlatából megváltozott-e a véleménye a sanghaji balesetről? A német némileg filozofikus hangvételt ütött meg.

Mint arra emlékezhetünk, a Kínai Nagydíj rajtját követően kissé szűkös volt a hely az első kanyarokban Danyiil Kvjat és a két Ferrari számára, a Vettel mellé belső íven bebújó orosz pedig útvonalának megváltoztatására kényszerítette a négyszeres bajnokot, aki emiatt a baloldalán haladó Kimi Raikkönennek ütközött, ezzel mindkettőjük versenyét megnehezítve.

A leintés után az eltérő véleményen lévő Kvjat és Vettel szóváltásba keveredtek a baleset körülményeivel kapcsolatban, és nemrég a Red Bull pilótája már elmondta, hogy közel két hét távlatából is ugyanaz az álláspontja a történtekről. Most Vettelnek is nekiszegezték a kérdést, aki szintén nem gondolta meg magát, noha kissé körülményesen fogalmazott.

Dppi_00116003_467



„Aminek el kellett hangoznia, az minden el is hangzott. Már a dobogóra való kilépés előtt beszéltem vele a szobában. Nem tudtam, hogy kamerázzák, de ez nem is változtat semmin. Most is ugyanazt mondanám” - nyilatkozta a szocsi pálya paddockjában.

„Persze közvetlenül a verseny után még mindenki felhevült állapotban van és túláradnak az érzelmek, de éppen erre is van szüksége a sportnak. Szóval semmi értelme nem is lenne, ha most ideülve azt mondaná, hogy talán egy kicsit visszafogottabb is lehettem volna.”

„Versenyzünk egymással, és olykor mondunk olyan dolgokat is, amiket utólag talán már nem pont ugyanúgy fogalmaznánk meg, de abban az adott helyzetben úgy mondtam, ahogy mondtam. És nem hiszem, hogy bármi rossz dolog elhangzott volna tőlem. Nagyon jól kijövünk egymással, versenyeztünk a pályán, és végső soron versenybalesetbe keveredtünk. Persze minden bizonnyal számára a lehető legjobb kimenetellel ért véget az eset, de olykor megtörténnek ilyen dolgok.”

Kvjat F1-es karrierje második dobogóját megszerezve a harmadik helyen ért célba a Kínai Nagydíjon, míg a szárnycseréje miatt visszaeső Vettel remek felzárkózást mutatva később még az oroszt is megelőzte, és egy pozícióval előtte intették le.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: