DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
F1

Hamilton: Többet teszek az F1-ért, mint mindenki más együttvéve

A Formula-1 jelenlegi címvédője, Lewis Hamilton úgy érzi, hogy rengeteget segít a sport népszerűsítésében, ezzel pedig világbajnoki kötelességeinek maradéktalanul eleget tesz.

Való igaz, hogy a brit aktívabb a közösségi médiában és a sztárok világában, mint bármelyik jelenlegi F1-es riválisa, hiszen szinte nem is múlik el úgy nap, hogy a háromszoros bajnok ne osszon meg egy képet Instagramon, ne szóljon valamit rajongóihoz, vagy éppen ne jelenjen meg a címlapokon egy-egy szokatlan megnyilvánulásával.

Most is éppen ez az utóbbi történt, a brit ugyanis a CNN hírtelevízió vendégeként állt a kamerák elé, a felé intézett első kérdés pedig azt firtatta, hogy bajnokként érzi-e, hogy felelősségei vannak a Formula-1 iránt.

Dppi_00116003_061



„Tulajdonképpen jobban hirdetem a sportot, mint valaha bármelyik versenyző is tette. Talán több eseményen vagyok jelen és beszélek a Formula-1-ről, mint az összes többi versenyző együttvéve” - fogalmazott. „Ezzel együtt tehát nem érzem, hogy bármilyen felelősségem is lenne még a sport iránt.”

„Elképesztő rajongóim vannak, akiket próbálok motiválni, amennyire csak tehetem. Nem tudom, mi mást kellene még adnom ezeken felül. Már tíz éve itt vagyok és imádom ezt a sportot, amit vérrel, verítékkel és könnyekkel szolgáltam. Szóval nem érzem, hogy bármivel is tartoznék.”

Hamilton az utóbbi hetekben többször is kinyilvánította a véleményét azzal kapcsolatban, hogy az F1 döntéshozói nem kíváncsiak a pilóták álláspontjára a szabályalkotáskor - ami pedig szerinte kulcsfontosságú lenne ahhoz, hogy jobbá váljon a versenyzés a sportban. Ám amikor most rákérdeztek nála, már úgy nyilatkozott, nem vágyik arra, hogy beleszóljon ezekbe a dolgokba.

„Nem igazán. Nem sokat változtatna” - jelentette ki. „Azt mondanám, hogy nagyon-nagyon kis beleszólásunk van az F1-be jelenleg. Elvégre a sport egy üzlet, ami a pénzről és a hatalomról szól. Mi is mondunk dolgokat, de végső soron azok az emberek hozzák meg a döntéseket, akik a székben ülnek, a csekkeket fizetik és pénzt keresnek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: