DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Előrelépést vár a Sauber Kínára

A tavalyi jó teljesítményükből építkeznek a Sauber F1-es pilótái a hétvégi Kínai Nagydíjra. Felipe Nasr és Marcus Ericsson szerint is képes lehet a fejlődésre a svájci alakulat.

A csapat mindkét versenyzője pontszerző pozícióban végzett tavaly Sanghajban. Ehhez hasonló eredményt szeretnének elérni a Sauber pilótái, miután Bahreinből ismét pont nélkül kellett távozniuk.

Felipe Nasr a tavalyi eredményéből merít erőt a Kínai Nagydíjhoz: „Az első F1-es versenyhétvégém Sanghajban volt, és elég pozitívnak éltem meg azt a múlt évben. Végig javult az autónk az egész hétvége alatt, az időmérőn a tizedik helyen végeztünk, a versenyen pedig a nyolcadikon.”

 Dppi_sauber_04.11.



A brazil pilóta a múlt hétvégéről is beszélt: „Visszatekintve az egy héttel ezelőtti Bahreini Nagydíjra, remélem, hogy a csapat képes volt megoldani a problémákat a C35-ön. A cél világos, sokkal versenyképesebbnek kell lennünk. Nagyon várom már a Kínai Nagydíjat mivel a pálya karakterisztikája jól illik az autónkhoz.”

Természetesen Marcus Ericsson sem mehetett el szó nélkül a 2015-ös teljesítményükről: „A Kínai Nagydíj visszahozza a jó emlékeket még tavalyról. Erős hétvégénk volt ott, mivel mindkét autónk pontszerző helyen ért a célba. Jó teljesítményt nyújtottam és részese lehettem néhány remek csatának a pályán. A végén a tizedik helyen láttam meg a kockás zászlót.”

 

„Biztos vagyok benne, hogy ebben az évben is építkezni tudunk a Bahreini teljesítményünkből Kínában, és egy újabb lépést tehetünk előre” – zárta a gondolatait optimistán a svéd versenyző.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: