DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Massa autója reggel még vezethetetlen volt

A Williamshez szombatra megérkezett az új első vezetőszárny Bahreinbe, de az időmérőn csapattársa mögött végző Felipe Massa még mindig nincs meggyőződve arról, hogy az előrelépést jelent.

A grove-i alakulat sokat remélt a módosított szárnytól és orrkúptól, amit a harmadik szabadedzésen tettek fel először Massa autójára - hiszen csak egy darab érkezett belőle -, és ekkor kezdték kielemezni, hogy hogyan viselkedik az a versenypályán.

williams nose

Balra az új, jobbra pedig a régi orrkúp


„Nehéz napunk volt, miután megérkezett az első szárnyunk a ma reggeli edzésre. Az autó egyszerűen vezethetetlen volt vele, túlságosan is sok leszorítóerőt termelt elöl” - mutatott rá a brazil. „Ki kellett egyensúlyoznunk az autót az időmérőre, és az utolsó pillanatig nem voltunk benne biztosak, hogy használni fogjuk-e az új szárnyat. Végül sikerült találnunk egy jobb balanszot. Valtteri azonban a régi szárnnyal is jó kört futott, előttem áll, szóval mindenképpen ki kell még elemeznünk, hogy jobb-e az új megoldás.”

Massa végül a 7. helyen végzett és alulmaradt a régi elemet használó Valtteri Bottasszal szemben, noha a két pilóta között minimális, két ezredmásodperc volt a különbség.

„Erős helyzetből vághatunk neki a versenynek, a cél pedig az lesz, hogy az első öt között végezzünk, amit mindenképpen lehetségesnek tartok” - mondta Bottas. „Csak meg kell találnunk a módját annak, hogy megelőzzük a Red Bullt, ebben pedig segíthet minket az a tény, hogy hozzájuk képest jobb a tempónk az egyenesben. Tiszta versenyben reménykedek, amelynek végén mindkét autóval pontot szerezhetünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: