Steward
Gobodics Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. június 22. péntek
F1

A Renault nem akar úgy nyerni, mint a Mercedes

A franciák még messze állnak a győzelemtől, ugyanakkor elképzelésük van arról, hogyan szeretnének nyerni: az F1 érdekében nem akarnak legyőzhetetlennek tűnni, mint jelenleg a Mercedes.

Hosszú út áll a Renault előtt, amely idén tért vissza gyári csapattal a Formula-1 mezőnyébe. Az első versenyen, Ausztráliában nem sikerült pontot szerezniük, 11. és 12. helyen végeztek, ennek ellenére már azon gondolkodnak, mikor és mennyit akarnak nyerni – összehasonlítva magukat a V6-os érát uraló Mercedesszel.

„Abszolút kritikus, hogy győzzünk. Nem kell minden szezonban nyerni, a márkát azonban képviselni kell, akkor pedig senkit sem győzöl meg a márkád számára, ha nem mutatod azt, képes vagy a nyerésre” – magyarázta Cyril Abiteboul, a Renault Sport ügyvezetője. „Nem szükségszerű elsőnek lenni, de a show-nak részét kell alkotnod. Szintén fontos, hogy profin kell végezned a munkád.”

Abiteboul kiemelte, máshogy akarnak érvényesülni, mint a többi csapat, amelyek bizonyos szempontból különböznek a Renault-tól: „A miénk nem annyira felső kategóriás márka, mint a többieké. Franciák vagyunk, és harcolunk. Kicsit máshogy szeretnénk csinálni a dolgokat, izgalmas történetet akarunk írni, valamit, ami a márkának és a sportnak is hasznára válik.”

„Jó munkát kell végeznünk a pályán, ezért két feladatunk van párhuzamosan: részét alkotni a show-nak, ugyanakkor versenyképesnek lenni. Nem szükséges minden versenyt megnyerni, ahogy a Mercedes teszi, mert az nem jó mindenkinek. De esélyesnek kell lenni az összes futamon” – magyarázta a tíz évvel ezelőtt bajnoki címet nyerő Renault hitvallását a francia csapatvezető.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?