Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 25. péntek
F1

Ecclestone: Örülnék, ha Flavio visszatérne

Az F1 nagyura nemrég egy interjúban beszélt arról, hogy nem szeretné visszavásárolni a száguldó cirkusz eladott részvényeit, Flavio Briatorét pedig alkalmasnak tartja arra, hogy az örökébe lépjen.

Bernie Ecclestone annak ellenére is még mindig a Formula-1 elsőszámú emberének számít, hogy már több éve eladta a részesedésének jelentős részét a CVC Capital Partnersnek. A FOM vezetője a Daily Star Sunday lapnak adott nyilatkozatában arról beszélt, nem is akarja, hogy újabb nagyobb hányad legyen az ő kezében:

„Nem, egyáltalán nem. Túl bonyolult és roppant komplikált lenne. Elégedett vagyok a jelenlegi részesedésemmel. Nem szeretném megvásárolni a többi részvényt, mert azzal megszűnne a demokrácia, és azt nem akarom.”

Ecclestone_Briatore_DPPI

Ecclestone ugyanakkor elárulta, hogy továbbra is keresi azt az embert, aki segíthet a feladatai elvégzésében, ám a CVC mindezidáig visszautasította az ajánlott embereket: „Milliónyian vannak, akik azt hiszik, képesek erre, de sürgős feladat, hogy megtaláljuk a megfelelő embert. Vannak páran, akiknek örülnék, és elő is terjesztettem a neveiket, de azokat egytől egyig elvetették” – fogalmazott a száguldó cirkusz irányítója.

A 85 éves üzletember már korábban is megemlítette, hogy a 2008-as szingapúri „crash gate” okán eltiltott Flavio Briatorét tartja az egyik legalkalmasabb embernek az ő posztjára. Úgy tűnik, Ecclestone továbbra is jó véleménnyel van a Benetton és a Renault korábbi csapatfőnökéről:

„Nagyon örülnék, ha Flavio visszajönne” – jelentette ki. „Vannak azonban akadályozó tényezők, és ez rendkívül szomorú és komoly veszteség az F1 számára. Ért az üzlethez, és imádja is csinálni. Ő az, akiben a legjobban bízom” – nyilatkozta Ecclestone, hozzátéve ugyanakkor, hogy egyelőre nem áll szándékában lelépni a színről.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?