Steward
Bognár Viktor
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. április 24. kedd
F1

Hamilton: A Ferrari többször lehet elöl idén

Lewis Hamilton arra számít, hogy idén nehezebb dolguk lesz a Ferrarival, és biztos benne, hogy Vettel és Raikkönen többször végez majd előttük, mint a 2015-ös szezonban.

A Ferrari tavaly három győzelmet zsebelt be Sebastian Vettellel: a német Malajziában, Magyarországon és Szingapúrban tudott a dobogó legfelső fokára állni. A csapat arra számít, hogy idén közelebb kerülnek legfőbb ellenfelükhöz, a Mercedeshez – a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon Vettel a verseny nagy részét az élen töltötte, így mindenképpen pozitívan és a jövőre nézve biztatóan alakult számukra az első futam.

 Hamilton

A Mercedes világbajnoka, Lewis Hamilton bízik benne, hogy a nézők számára izgalmas harcokat tudnak majd bemutatni a versenypályán: „Remélem, hogy jó csata lesz”- nyilatkozta a brit. „Lesznek futamok, ahol messze elöl leszünk és 5-10 másodperccel vezetünk majd, de lesznek olyanok is, ahol kerék-kerék elleni csatákat vívunk majd, és ki tudja, lehet, hogy többször állnak majd előttünk, mint tavaly.”

Hamilton elmondta, az első nagydíjhétvége alapján még nem vonna le messzemenő következtetéseket az erőviszonyokkal kapcsolatban, hiszen az első versenyen a Ferrari és a Mercedes teljesen eltérő taktikát alkalmazott. „Elég gyorsnak tűntek, de különböző gumin voltak, különböző taktikával, de végül úgy láttam, hogy nagyon gyorsak. Izgatott vagyok, remélem, hogy még sok szoros futamunk lesz.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?