Steward
Gobodics Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 25. péntek
F1

Ricciardo: Bahreinben vezetni mindig élvezetes

Daniel Ricciardo, a Red Bull ausztrál F1-es pilótája elemezte a soron következő bahreini pályát és azt is elmondta, hogy miért szereti az éjszakai futamokat - természetesen itt is jó eredményt remél.

A várakozásokat felülteljesítette Daniel Ricciardo Ausztráliában, hiszen a negyedik helyen hozta be a jóval hátrébb várt Red Bullt - ezek után az istálló bizakodó a bahreini futam előtt is. Bár ezen a versenyen a Renault-motor több hátrányt jelenthet, Danyiil Kvjat itt is előrelépést vár és Daniel Ricciardo is többé-kevésbé optimista.

"Úgy gondolom, hogy ezen a pályán mindig élvezetes versenyezni. Mindig jó eredményeim voltak itt és sok jó lehetőség van az előzésre" - nyilatkozta az ausztrál pilóta. "Amióta éjszakai futam, még izgalmasabbá vált. Az abroncsok tovább maradnak életben és kicsit keményebben nyomhatod a versenyen. Az utóbbi években ez mindig egy jó kihívás volt és egy olyan hely, ahol mindig élveztem a versenyzést" - tette hozzá.

Ricciardo_1

"Nincs egy igazán kiemelkedő kanyar, amire azt mondanád, hogy hú ez igen, de mindegyik kanyar jó és a középső szektor kimondottan élvezetes. Jó érzés egyébként éjszaka vezetni, ilyenkor valamilyen okból úgy érzed, hogy gyorsabb vagy, úgyhogy izgalmas. Persze ha minden futam éjszakai lenne, akkor nem lenne megy ugyanez az atmoszféra, de nagyon jó, hogy van néhány ilyen a versenynaptárban" - elemezte a helyzetet Ricciardo.

"A pálya nagyon jó az előzések szempontjából. Ha az utolsó kanyart jól csinálod, DRS-sel előzhetsz az első kanyarig, de ha ez nem sikerül, még mindig ott van a négyes kanyar, vagy a középső szektor, ahol nagyon könnyű hibázni. Négy olyan hely is van, ahol tudsz előzni és ez nagyon jó" - tekintett előre. "Alkalmazkodunk a pályához, az utóbbi években itt jó eredményeink voltak, remélem, hogy ezt folytatjuk idén is".

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?