Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 25. péntek
F1

Alonso: A McLaren képes legyőzni a Mercedest

A tavalyi pocsék év után Fernando Alonso még mindig úgy gondolja, hogy a McLaren képes felnőni a Mercedeshez, és a két csapat egymással harcolhat majd a világbajnoki címért a jövőben.

A szezonnyitón hatalmas balesetet szenvedő kétszeres világbajnok spanyol optimistán tekint a jövőbe. Szerinte a McLaren előbb-utóbb harcban lehet a Mercedesszel a bajnoki címért. Bár a csapat az előszezoni tesztek alatt valóban jobb formát mutatott, mint tavaly ilyenkor, Jenson Buttont mégis csak a 14. helyen intették le az idei év első versenyén.

 Dppi_alonso_03.25.

Alonso ezúttal sem rejtette véka alá optimizmusát, ami a nyilatkozatából is kitűnik: „Ez a projekt még mindig nyerő, mégpedig olyan, amelyik meg tudja törni a Mercedes dominanciáját. Ez időt vesz igénybe, mert sajnos az F1-ben nincsenek varázslatos megoldások, de látom a jó irányt a csapatnál.”

„Úgy gondolom, jó helyen vagyok, de sportemberként és szurkolóként sincs mindig időnk várni, hogy a projekt beérjen és eredményeket hozzon. Az ember idővel nyugtalan lesz, és ez érthető” – folytatta a spanyol jelenlegi érzéseiről a mondandóját.

„De úgy gondolom, hogy ez az autó az, amelyik le tudja győzni a Mercedest. Mindenki szeretne nyerni és bajnok lenni, de most csak Lewis és Nico képes erre. Ők harcolnak a bajnoki címért, és remélhetőleg hamarosan mi is beszállunk majd a küzdelembe” – fejezte be a tőle megszokott pozitív hangnemmel a kétszeres világbajnok pilóta. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?