Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 22. kedd
F1

Hamilton: Nem leszek itt örökké, de addig…

Jelenleg egyetlen cél lebeg a háromszoros világbajnok előtt: a negyedik címszerzés. Úgy érzi, addig akar maradni az F1-ben, amíg élvezi a versenyzést – egyelőre pedig határozottan élvezi.

Lewis Hamilton télen töltötte be a 31-et, és egyre több energiát fordít a Formula-1-en kívüli tevékenységekre – például a zenére vagy divatbemutatók látogatására –, amiből egyesek azt feltételezik, közeleghet visszavonulásának időpontja. A hozzá hasonlóan háromszoros bajnok Jackie Stewart nem zárja ki a lehetőséget, hogy negyedik vb-címének megnyerése után Hamilton a befejezés mellett dönt.

„Jelenleg egyetlen célom van, mégpedig az, hogy megnyerjem ezt a világbajnokságot, ameddig pedig élvezek itt lenni és az autót vezetni, remélhetőleg folytatni fogom. De nem leszek itt örökké, ez egyértelmű” – mondta Lewis Hamilton jövőjéről a Formula-1 nagy-britanniai közvetítését átvevő Channel 4-nak adott interjúban.

„Csak egyszer vagyok 31 éves, csak egyszer vagyok háromszoros világbajnok. Eljön majd az idő, amikor egy másik fiatal csirkefogó elfoglalja a helyem, addig pedig fontos, hogy kihozzam belőle a maximumot. Mindenkinek megvan rá a módja, hogy a legtöbbet hozza ki az életéből. Én így élvezem a sajátom, és boldog vagyok.”

Az interjú készítője megkérdezte: vajon Hamilton számára előbb elérkezhet az a pont, amikor lezártnak tekinti élete jelenlegi szakaszát, és valami újat akar kipróbálni, mint más versenyzőknek?

„Nem tudom megmondani, de egyértelműen lehetséges. Itt ülök, és arra gondolok, ’egy F1-es autót fogok vezetni’, ami őrületes. Elképesztő élmény és lehetőség, amit két kézzel ragadok meg, és nem veszem magától értetődőnek. Keményen kell dolgoznom érte, hogy a csúcson maradjak. Remélem, szórakoztatja a nézőket. Tudom, milyen a tévé előtt ülni, és mindig ugyanazt a fickót látni legelöl. Amíg van csata… Remélem, meg tudom ezt adni a rajongóknak” – mondta Hamilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?