Steward
Strommer Benjamin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. június 20. szerda
F1

Ricciardo: A Red Bull halója sokkal jobb!

Az ausztrál F1-es versenyző már kipróbálta a Red Bull alternatíváját a védett pilótafülkére, és a kilátás miatt úgy véli, felülmúlja a Mercedes- és Ferrari-féle megoldást.

A barcelonai teszteken a Ferrari autójára került fel első ízben az úgynevezett halo, azaz a versenyzők fejét védő szerkezet, amelynek koncepcióját a Mercedes fejlesztette ki. A Red Bull már akkor jelezte, hogy rendelkeznek egy saját megoldással, amely nem csupán egy keretet, hanem átlátszó szélvédőt is magába foglal, így segítve a kilátást – már az első rajz is napvilágot látott a védőszerkezetről. Pályateszten áprilisban vethetik be egy régebbi autóra szerelve, Daniel Ricciardo azonban egy kísérleti megoldást már most kipróbált.

„Úgy gondolom, az a jobb, amelyiket a gyárban próbáltam. A Red Bull változatából meglehetősen jó kilátás nyílik. Tudom, hogy mindenki lelkes a halo rendszer iránt. Biztos, hogy később nem fogom olyan szexinek látni, mint most, de a sportnak szüksége van rá” – mondta a motorsport.com-nak Ricciardo, aki a fejvédelem lelkes támogatója: egy ízben rászólt a rendszert hevesen ellenző Nico Hülkenbergre, ne hősködjön.

Daniel Ricciardo a Red Bull esélyeiről szintén beszélt a szezonnyitót megelőző napokban: úgy véli, az első öt-hat versenyen csapata aligha rúg labdába, utána viszont a Mercedes kihívói is lehetnek.

„Az év második felében sokkal közelebb kell kerülnünk. Tavaly ugyanekkor nagy lépést tettünk meg, most pedig ott járunk, ahol az előző év végén. Ha újra ugrunk egyet nyáron, az európai nyár során, remélhetőleg sikerül némi reflektorfényt elvonnunk a Mercedesről. Ideális esetben szeretnénk újra feliratkozni a nyertesek névsorára, és legalább egy győzelmet szerezni. A kezdetet a dobogók jelentik, és ha választani lehetne, Melbourne-ben állnék dobogóra. Egyértelműen kész leszek, ha lehetőség támad. Ahogy tavaly, meg kell ragadni őket, semmit sem hagyhatunk ott a pályán” – beszélt az eddigi pályafutása során három nagydíjat nyerő ausztrál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?