Steward
Gobodics Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. június 18. hétfő
F1

Mérföldkövet érne el idén Hülkenberg

Az F1-es mezőny egyik alapemberének számító német csaknem 100 nagydíjon rajthoz állt már, azonban még sosem állhatott fel a dobogóra. Eddigi pályafutásával nem maradéktalanul elégedett.

A Force Indiának nagy céljai vannak az új szezont megelőzően, a csapat eddigi legeredményesebb évére készül, nem tartják elképzelhetetlennek a bajnokság harmadik pozícióját sem – eddigi legjobb eredményük a konstruktőri hatodik hely. Nico Hülkenberget emellett személyes cél is hajtja, hosszú pályafutása és kevesek által vitatott tehetsége ellenére a versenyző még sosem állt fel a dobogóra.

„Egy dobogós helyezésnek meg kell lennie” – mondta a német RTL televíziónak, mikor 2016-os céljairól kérdezték. Emlékeztetett, a balszerencse is szerepet játszik abban, hogy még sosem végzett a legjobb három hely valamelyikén, holott csapattársának, Sergio Pereznek a közös években ez többször is sikerült.

„Úgy gondolom, már elég sokáig voltam nélküle. Eddig egyszerűen nem jött ki a lépés. Egy-két versenyen valós esély volt rá, de a körülmények balszerencsésesen álltak össze, vagy rosszra fordultak a dolgok. De ez már történelem, most arra koncentrálok, hogy az eddigi legsikeresebb évem teljesítsem a Formula-1-ben” – mondta Hülkenberg, akinek a számok alapján legjobbja 2014 volt, amikor is 96 ponttal lett 9. a bajnokságban.

„Jó, hogy magas célokat állítottunk magunknak, ugyanakkor hiszem azt is, hogy a dobogó elérése lehetséges” – folytatta a versenyző, aki elárulta, karrierjét illetően azért ennél többre vágyik: „Jól érzem magam a bőrömben, és jó pozícióban vagyok a pályafutásomat illetően. De az, amit eddig elértem, továbbra sem áll sehol ahhoz képest, amit el akarok érni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?