Steward
Gobodics Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 25. péntek
F1

Magnussen: Pontokkal akarunk távozni Melbourne-ből

Kevin Magnussen, a Renault dán F1-es pilótája úgy féli, hogy ha ő és Jolyon Palmer is pontokat szerezne az első futamon, az megfelelő eredmény lenne - a maga részéről felkészült a visszatérésre.

Kevin Magnussen egy év szünet után ismét visszatérhet a Formula-1 rajtrácsára, a McLarennél töltött nehéz időszak után a Renault szerződtette - a dán versenyző nem sokat vacakol, Melbourne-ben rögtön pontot, pontokat szerezne. Egyelőre vegyes emlékei vannak az ausztrál futamról, mert 2014-ben, élete első F1-es versenyén rögtön dobogóra állhatott, tavaly azonban Fernando Alonsót kellett helyettesítenie, de végül el sem tudott rajtolni.

"Élvezem, hogy Melbourne-ben versenyezhetünk" - jelentette ki Magnussen. "2014-ben brilliáns versenyem volt és dobogóra állhattam, de tavaly is itt voltam és közel sem volt olyan jó, mint egy évvel azelőtt. Remélhetőleg teljesítjük a futamot és szerzünk néhány pontot, ez a célom. Ha én és Jolyon is pontokkal térnénk haza, az egy masszív eredmény lenne" - fogalmazott a még mindig csak 23 éves pilóta.

Magnussen_2

Magnussen szerint ugyanakkor nehéz megjósolni jelenleg, hogy ki érhet oda a pontszerzők helyekre. "Jelenleg szerintem mi épphogy nem vagyunk a top tízben, de ha minden jól megy, ki tudja, mi történhet. Sosem tudhatod egyértelműen, hogy pontszerző leszel, de ha mi azok leszünk, boldogok leszünk."

Csapattársával, Jolyon Palmerrel ellentétben Magnussent nem hátráltatták technikai problémák a felkészülés során, neki összességében zökkenőmentesen zajlott a tesztidőszak. Azt már elmondta, hogy nagyon jó érzés újra versenyezni a tavaly, partvonalon töltött idénye után, de most azt is hozzátette: úgy érzi, teljesen felkészült a visszatérésre. "Jó napjaink voltak a teszt során, sok kört tudtunk megtenni, minden nap több, mint százat és a négy nap alatt több, mint ötszázat. A minél több kilométer volt a fontos, illetve az, hogy én is visszazökkenjek. Ez sikerült, jól érzem magam és szeretnék már versenyezni."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?