Steward
Bognár Viktor
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 22. kedd
F1

A Mercedes szabadjára engedi pilótáit

Toto Wolff szerint tartoznak az F1-nek egy jó Hamilton-Rosberg csatával, idén pedig már nem fognak beleszólni a két pilóta ütközetébe - a Mercedes felépítette a kereteket, innentől a versenyzőké a főszerep.

A csökkentett rádiókommunikáció miatt még inkább szabat teret kaphatnak idén a pilóták és még több döntés rájuk marad - ezzel együtt Toto Wolff azt is elárulta, hogy a Mercedes is kevésbé akar beleszólni Lewis Hamilton és Nico Rosberg csatájába. A stuttgarti sajtótájékoztatón Wolff azt nyilatkozta, hogy erre a szezonra csökkentették a belső szabályozást az előző idényhez képest.

"Amikor elkezdtük a projektet 2013-ban, nagy volt rajtunk a nyomás, hogy szállítsunk eredményeket és nyerjünk versenyeket, ezeket pedig rendben meg is tettük. 2014-ben megnyertük a világbajnokságot, 2015-ben pedig bizonyítottuk, hogy ez nem egyszeri alkalom volt, megnyertük ismét. Viszont ennek próbáltunk keretet szabni, rendszabályokat felállítani és ez valamikor jól működött, valamikor viszont nem" - tetkintett vissza Wolff.

Dppi_00115018_1010

"Sok érdekes dolgot tanultunk és szervezetként fejlődtünk. Együtt vagyunk már pár éve Nicóval és Lewisszal, ez pedig nagyon jól működik. Úgyhogy tartozounk nekik és az F1-nek azzal, hogy hagyjuk őket versenyezni. Ez valószínűleg néha nehezebb lesz a csapat számára, de ez most feltétlenül szükséges" - fogalmazta meg elég egyértelműen a Mercedes-vezér, hogy szabadjára engedik pilótáikat ebben az idényben.

"Leredukáljuk a szabályokat és a kereteket, mert komfortosan tudunk együtt dolgozni, de nem hiszem, hogy ezzel a Ferrarit juttanánk előnyhöz. Tisztelik egymást a srácok, nem félek attól, hogy ez megváltozik ebben a szezonban. Most kevesebb tanácsot adunk, kevesebb lesz az útmutatás, a stratégiákkal, a gumikkal, a vezetéssel kapcsolatban sokkal több teher hárul rájuk. A mi szerepünk most, hogy eddig felépítettük a kereteket, most pedig hátralépünk egyet és hagyjuk, hogy ők ketten megküzdjenek egymással a pályán" - nyilatkozta Wolff.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?