Steward
Bognár Viktor
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 22. kedd
F1

A Sauber nem áll készen a szezonrajtra

Felipe Nasr, az F1-es istálló brazil pilótája szerint a Sauber nem lesz még 100%-os Melbourne-ben, bár az első futamokon így is szerezhetnek pontokat - idén viszont jó eséllyel szezon közben is tudnak majd fejleszteni.

A Sauber felkészülése a 2016-os F1-es idényre finoman szólva sem nevezhető ideálisnak, hiszen komolyabb anyagi problémákról is lehetett hallani, késtek is az új autóval és a tesztek sem sikerültek megfelelően. Felipe Nasr, az istálló brazil pilótája nem is rejtette véka alá véleményét, szerinte nem igazán állnak készen az Ausztrál Nagydíjra...

nasr

"Ha minden rendben megy a tesztek során, jó alapot, jó viszonyítási pontot adott volna nekünk Melbourne-re. Ugyanakkor úgy gondolom, hogy az autónk nem lesz 100%-os az első futamra. Ez egy olyan dolog, amin dolgoznunk kell, nem aggódok azon, hogy nem volt meg az autó az első hétre, de sok mindent kell még csinálnunk. Mindig is úgy gondoltam egyébként, hogy az első futamokon a teljesítménytől függetlenül jó esély van pontot szerezni, mert még többen küzdenek megbízhatósági problémákkal, vagy csak nem veszik fel a verseny ritmustá" - nyilatkozta Nasr.

Azt is bevallotta, hogy 2015-ben alig-alig fejlesztettek az autón év közben, most viszont jó esély van rá, hogy többet tudnak majd előrelépni. "Amit tavaly láttunk, az a legminimálisabb fejlődés volt, mert gyakorlatilag ugyanazzal az autóval fejeztük be a szezont, mint amivel elkezdtük. Egyetlen frissített verziónk volt Szingapúrban, de ki kell mondanunk: 2015-ben nem igazán fejlesztettünk. Remélhetőleg ez a szezon egy kicsit más lesz és az első versenyeken látjuk az autó teljesítményét, ez alapján pedig azt is, hogy mely területeken kell dolgoznunk."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?