Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 22. kedd
F1

Mi jelenti a Toro Rosso legnagyobb hátrányát?

A Toro Rosso egészen biztatóan szerepelt az F1-es előszezon spanyolországi tesztnapjain, s az évnyitóra is szép reményekkel utazhatnak – az idény későbbi része viszont nehéznek ígérkezik.

A Toro Rosso csapatfőnöke, Franz Tost teljesen kizártnak tartja, hogy a Renault-ról a Ferrari tavalyi erőforrásaira váltó csapat a szezon közben átnyergeljen a maranellóiak idei motorjára, s az év második szakaszában azt használja majd, annak ellenére, hogy Olaszországban erről szólt a fáma még nem olyan régéen.

tororosso_barcteszt_cs

„Nem, ez fel sem merült, hiszen ebben az esetben egy teljesen új autót kellene építeni” – kezdte cáfolatát Tost. „Mindez pedig idő és pénz kérdése. A Toro Rosso nincs abban a helyzetben, hogy sok fejlesztéssel álljon elő, főleg nem abban, hogy két új autót építsen egyetlen szezon alatt. Szóval a válasz: nem, nem hiszem.”

A csapat számára a szezon későbbi szakaszában hátrányt jelenthet, hogy míg más istállók újabb és újabb frissítéseket kapnak autóikra, addig a Toro Rosso ugyanazt az erőforrást használja majd a szezonzárón, amit a téli teszteken – aligha hihetjük ugyanis, hogy a Ferrari a 2015-ös motorját fejleszteni fogja:

„Ha a Ferrari új fejlesztésekkel hozakodik elő, több mint elégedett leszek. De úgy gondolom, hogy inkább a 2016-os erőforrás fejlesztésére koncentrálnak majd, és már nem foglalkoznak a 2015-ös motorral. Legalábbis ez következik abból, amit jelenleg tudok. De persze kellemes meglepetés lenne, ha felbukkannának és azt mondanák: van egy új fejlesztésünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?