Steward
Bognár Viktor
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. április 24. kedd
F1

Bottas szerint idén futamot nyerhet a Williams

A Williams finn F1-es pilótája szerint van esély rá, hogy az istálló megtöri nyeretlen szériáját és győzni tud egy-egy futamon - nagy reményekkel kezdik meg a 2016-os szezont.

A Williamsnél az utóbbi hetekben sorra jönnek a magabiztos nyilatkozatok, amelyek szerint esélyük lehet csatázni akár a Ferrarival is, szeretnék megverni a Mercedest, de az elmúlt két idényben látott szerepkörüket mindenképpen meg akarják tartani - két harmadik hely után persze nagyon mást nem is mondhatna az istálló. Ehhez csatlakozott most a csapat finn pilótája, Valtteri Bottas is, aki szerint akár a futamgyőzelem is lehetséges lehet számukra 2016-ban.

"Természetesen versenyt akarunk nyerni és csapatként az a fő célunk, hogy jobban tegyük a dolgunkat, mint az előző idényben" - nyilatkozta Bottas. Csapattársa, Felipe Massa tulajdonképpen ugyanezt mondta el korábban, szerinte is jobb munkát kell végezniük, mint eddig és akkor bármi lehetséges. "Szerintem ez lehetséges és úgy gondolom, hogy képesek vagyunk rá. Csapatként folyamatosan erősödünk, az új autóval előreléptünk tavalyhoz képest, úgyhogy közel leszünk idén. Nagy reményeink vannak" - tette hozzá Bottas.

Bottas

A barcelonai teszteken mutatott forma alapján ezek nem földtől elrugaszkodott remények, bár Massa korábban hangsúlyozta, hogy a köridőkből túl sok következetést nem lehet levonni, mivel nem tudják, hogy a riválisok milyen üzemanyagszinttel köröztek. Összességében azonban ő is elégedett és motivált a melbourne-i rajt előtt.

"Futottunk néhány igazán jó köridőt Barcelonában, csináltunk néhány kiegyensúlyozott hosszú etapot is. Olyan keményen dolgoztunk, amennyire csak tudtunk, hogy közelebb kerüljünk a Mercedeshez és a Ferrarihoz. Valtterivel teljesen egyetértek. Nyerni akarunk, többet akarunk és a csúcsra akarjuk juttatni ezt az autót" - nyilatkozta a brazil pilóta.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?