DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton sztársága megbosszulhatja magát Coulthard szerint

Az ex-F1-es pilóta, David Coulthard úgy véli, honfitársa még tíz évig is versenyezhet, mégis aggódik, hogy intenzív társasági élete a pályán fogja éreztetni hatását.

Lewis Hamilton az elmúlt két év világbajnokaként versenyzői pályafutásának csúcsán van, ugyanakkor nagyon aktív társasági életét él, és szabadidejében a zenével is foglalkozik. A napokban a párizsi divathéten való feltűnése szolgáltatott beszédtémát. A korábbi versenyző és jelenlegi F1-es szakértő, David Coulthard szerint Hamilton két élete hosszabb távon nem egyeztethető össze.

„Nem kérdés, hogy Lewis felkészült és koncentrált a versenypályán, azon kívül azonban teljes társasági életet él. Idén fogja ez kifejteni a hatását? Nagyon remélem, hogy nem” – nyilatkozott Coulthard a Daily Mail lapnak. „Meg kell kérdezni, mire megy el az energiája. Megoszlik az F1 és a világsztárság között – az autója és zenéje közt. Mindannyian kíváncsian várjuk, mikor fog az albuma megjelenni.”



A 13-szoros nagydíjgyőztes skót úgy érzi, Hamilton kifáradását talán már előző évben láthattuk. „Nico le tudta győzni őt, különösen a szezon végén. Lewis kiengedett? Csak bajnoki címekben gondolkodik, vagy minden egyes győzelemért küzdeni fog? Sennáról, Prostról vagy Mansellről nem kérdeztünk ilyet, tudtuk, hogy minden egyes lehetőségért meg fognak küzdeni. Lewisnál nehéz megmondani, hogy gyengélkedik-e vagy ez is a stratégiája része.”

„Ő már több, mint egy sportoló, egy David Beckhamhez hasonló globális ikonná vált. Tudatos elgondolás áll amögött, amikor a képeken az Eiffel-torony tetején vagy LA-ben látjuk őt. Nem véletlen, hogy így alakult, minden az üzleti stratégiája része” – magyarázta Coulthard, aki annak ellenére, hogy Hamilton nemrég a Formula-1 szabályait kritizálta, úgy véli, még hosszú ideig lobogni fog benne a tűz: „Azt gyanítom, még mindig van benne elég energia és lelkesedés a versenyzéshez. Természetes versenyző: amikor az autóban ül, belemerül ebbe a világba, csak a pillanatnak él. Akár 10 évig is folytathatja.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: