Steward
Gobodics Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. április 26. csütörtök
F1

Alonso: A McLaren lesz az utolsó csapatom

A közvéleményt továbbra is foglalkoztatja a spanyol Mercedesszel kapcsolatos kijelentése: a versenyző azonban már nem akar a német F1-es csapathoz csatlakozni, helyette a McLarennel győzné le őket.

Fernando Alonso, aki a bakui Európai Nagydíj hivatalos nagyköveteként Azerbajdzsánban járt – ahol Le Mans-i 24 órás és indianapolisi 500 mérföldes megnyeréséről beszélt –, a közelmúltban tett egy nyilatkozatot arról, 2014 végén a McLaren helyett megpróbált a Mercedeshez csatlakozni. Ez a megszólalása továbbra is izgatja a világsajtót: Alonso a Sky Sportsnak leszögezte, nem valószínű, hogy a jövőben megpróbál újra a németekhez szerződni, reálisabb, hogy a McLaren lesz utolsó csapata.

„Az igazat megvallva jelen pillanatban számomra a McLaren-Honda a Mercedes egyedüli kihívója, ami a világbajnoki címért való harcot és az elmúlt évek dominanciájának megállítását illeti. Mivel azonban nagy változások következnek a szabályokban és a Formula-1 jövőjében, várjuk meg, mi történik. Már nem vagyok fiatal, ezért őszintén remélem, hogy nyerhetek a McLaren-Hondával. 2017 után meglátjuk, hogy maradok-e a csapatnál vagy abbahagyom a Formula-1-et. Nem hiszem, hogy egy másik alakulathoz fogok igazolni” – beszélt jövőjéről a Skynak adott interjúban a 34 éves kétszeres világbajnok.

Alonso azt is hozzátette, milyen feltételeken múlik, meddig marad még a sportban: nagyon fontos tényező, mennyire lesznek eredményesek a fent már említett 2017-es szabályváltozások.

„Először is, meg kell látnom, élvezem-e a jövő évi autók vezetését, valamint hogyan fejlődik a Formula-1 szabályrendszere. Aztán, amennyiben látom esélyét, hogy világbajnok legyek, nem mondhatják azt, hogy nem fogom meghosszabbítani a szerződést és nem üldözöm tovább a harmadik bajnoki címet. Jelenleg azonban ez túl hosszú távú gondolkodás. Még el sem kezdődött 2016, inkább erre az évre koncentráljunk.”

A spanyol további részleteket árult el Mercedesszel kapcsolatos tervéről, amely jóval kezdetibb szakaszban fulladt kudarcba, mint elsőre tűnhetett: „Rendkívül informális találkozó volt és csak egy beszélgetés. Nem túl mély beszélgetés egy valódi lehetőségről, inkább csak egy gondolat. Olyan pozícióba azonban sosem kerültünk, a legjobb választás pedig a McLaren-Honda volt” – beszélt a kísérletről Alonso, melyről Toto Wolff, a Mercedes csapatvezetője annyit mondott, a spanyol próbálkozott, de ők a Lewis Hamiltonnal való szerződéshosszabbítási folyamat közben nem voltak hajlandók senki mással beszélni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?