Steward
Bognár Viktor
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 22. kedd
F1

Fegyelmezés: Ezért nem volt Német Nagydíj?

A hockenheimi szervezőknek észhez kellett térniük egy kissé – ezzel indokolta az F1 első embere azt a döntést, hogy nem próbáltak engedményeket tenni annak érdekében, hogy legyen Német Nagydíj 2015-ben.

A 2015-ös szezonban sokak bánatára egyáltalán nem rendeztek nagydíjat Németországban, miután a Nürburgring nem volt képes előteremteni a futam anyagi feltételeit, Hockenheim pedig nem tudott beugrani a kieső helyszín helyett. Az ügy pontos háttere, azon túlmenően, hogy anyagi okai voltak a dolognak, nem ismertek, Bernie Ecclestone most mindenesetre egyértelmű utalást tett arra, hogy észhez akarták téríteni a németeket azzal, hogy nem engedték el a rendezési díj egy részét azért, hogy biztosan legyen futam az országban.

hockenheim_rb

„Szerettünk volna egy kis ébresztőt fújni Hockenheimnek” – mondta Ecclestone a német Handelsblattnak nyilatkozva, majd hozzátette: „Még most is húsz évvel le vannak maradva más helyszínekhez képest.”

A 85 éves brit milliárdos szerint Hockenheim jelenlegi szerződése, mely még két versenyről szól, a 2016-osról és a 2018-asról, „nem igazán jó”, s elmondása szerint mindenekelőtt az anyagiakon múlik, hogy lehet-e F1-es jövője Németországnak. Európán kívül viszont továbbra is szívesen nézelődik, ahogy az kiderült szavaiból:

„Szeretnék látni egy versenyt Afrikában, valahol, ahol még nem jártunk eddig. Már túl is vagyunk az első tárgyalásokon, s emellett talán még egy amerikai verseny is szóba kerülhet.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?