DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Rosberg a halo első nagy támogatója

A Mercedes F1-es versenyzője teljes mellszélességgel beállt a Raikkönen által kipróbált védőszerkezet mögé. Elmondása szerint életeket menthet, nemsokára pedig jól is fog kinézni.

Meglehetősen ritka, hogy egy Mercedes-pilóta Ferrariról osszon meg képet közösségi oldalán: pontosan ezt tette Nico Rosberg a Twitteren és Facebookon, amikor egy ma reggeli képet posztolt Kimi Raikkönenről, aki első ízben próbált ki az új fejvédő gyűrűvel, azaz halóval felszerelt F1-es autót. „Véleményem: Jelentős biztonsági javulás. Később jól is jog kinézni. TÁMOGATOM!” – írta a fotó alá Rosberg.

Később a médiának nyilatkozva is megismételte, a jövőre bevezetendő újítás mellett áll. „Ez egy nagy dolog. Úgy éreztem reggel, ki kell tennem a Facebookra, hogy lássam, mit gondolnak róla az emberek. A véleményem, hogy tényleg hatalmas lépés ez a biztonságban az elmúlt évek haláleseteinek többsége miatt. Ez az újítás megmenthette volna őket, egyértelműen szükség van rá” – idézi Rosberget az Autosport lap.



„Igaz, mondani lehet, hogy vizuálisan most még nem annyira jó, de bizonyos kameraszögekből, például elölnézetből, az igazat megvallva egészen cool volt Kimi autóján. Ha kicsit belegondolunk, egészen jól fog kinézni később, ezért teljes mértékben mellette állok” – tért ki az esztétikai vonatkozásra is a német pilóta.

A napot versenyzői között továbbra is megfelező Mercedes W07-esét Rosberg vezette a délelőtt folyamán, 81 kört megtéve a negyedik legjobb időt autózta közepes abroncson. „Minden nap teljesen más a korlátozott számuk miatt, ezért maximálisan igyekszünk kihasználni őket. A mai különösen érdekes volt, mivel mindent ugyanazon a szinten tartottam, üzemanyagot, gumikat, ezért lehetett változtatgatni az autón, hogy megtaláljam a legjobb érzetet. Igazán hasznos élmény volt.”

Rosberg elmondta, készen áll Melbourne-re, azokkal a találgatásokkal azonban nem foglalkozik, amelyek a köridőkből kiindulva úgy gondolják, jobban áll Lewis Hamiltonnál. „Én nem szeretnék ilyet mondani. Igen, jó a helyzet, és optimista vagyok az évkezdetet illetően” – mondta a német versenyző.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: