Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 22. kedd
F1

Videója eltávolítására kérte Grosjeant a FOM

A francia F1-es pilóta a Haas hétfői bemutatóját élőben közvetítette saját Facebook-oldalán, de a FOM arra kérte, hogy szedje le őket - nem csoda, hogy elege van a szűklátókörűségből.

A Facebook és a Twitter 2003-ben jelent meg az interneten. A YouTube 2005-ben. A Forma-1-nek mégis tíz évbe telt, mire felfedezte, hogy a közösségi média csatornáin keresztül jóval több rajongót érhet el. Bernie Ecclestone nagyon sokáig ellenezte azt, hogy a formula1.com-on kívül a sportág jelen legyen bármilyen más online felületen.

Tavalytól aztán a mikroblog- és videómegosztó-szolgáltatást is aktívan kezdték használni, így azt hithettük, végre a FOM-nál is haladnak a korral. Tévedtünk, hiszen a héten ismét bebizonyították, hogy nem tudnak szót érteni az új generációval. És a generációt itt most egy F1-es pilótára értjük, Romain Grosjean-ra, aki idéntől a Haas csapatát segíti majd.

„A filmforgatási napunkról élőben jelentkeztem be a Facebook-oldalamon, videó formájában, ahogyan később a hotelszobámból is” - nyilatkozta Grosjean a Motorsport.com-nak. „Ezt követően arra kért a FOM, hogy távolítsam el a videókat, annak ellenére, hogy több mint egy millió nézőt sikerült elérnem velük. Szerintem viszont ez nagyszerű dolog, hiszen így még több ember követhetné az F1-et, láthatnák, mi folyik a színfalak mögött, de nem engedik.”

„Az F1 túlságosan szűk látókörű - azt mondják, a sportág nézőket veszít, noha ott van a közösségi média, melyet milliárdok használnak - és mégsem engedik nekünk, hogy a magunk javára fordítsuk. Ott van például a rajongói „nap versenyzője” szavazás, ami nagyon jó.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?