Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 21. hétfő
F1

Gutierrez: A Haas jobb, mint hittem

Problémás első bevetése után a keddi tesztnapon Esteban Gutierrez vitte pályára a VF-16-ot. A mexikói pilóta már első körében érezte, a csapat erős F1-es autóval állt elő.

A Haas istálló első Formula-1-es konstrukcióját Romain Grosjean vitte először pályára Barcelonában, a francia pilóta hétfői napját azonban szárnyleszakadás rövidítette meg – mint a csapat megállapította, gyártási hiba történt, mégpedig a karbonszálból készült első légterelő sütése során. Csapattársa, Esteban Gutierrez kedden mutatkozott be, ő egészen 79 körig jutott, ráadásul a tizenegy résztvevő közül hatodik legjobb idővel zárt.

„Az igazat megvallva jobb volt, mint amire számítottam. Már az első installációs kör nagy hatást tett rám. Úgy tűnik, jó kiindulási alapunk van. Pillanatnyilag továbbra sem teljes az autónk, dolgozunk rajta. Jelenleg, ezen a teszten azonban a lehető legtöbb kör megtétele és a megbízhatósági hibák elkerülése a cél, a teljesítményre pedig jövő héten koncentrálunk” –nyilatkozott Gutierrez a keddi nap végén.

A mexikói pilóta két évig a Sauberben versenyzett, egy szezon kihagyás után – amely során a Ferrari tesztpilótája volt, ez pedig nagyban segítette új szerződésében, hiszen a Haas szoros kapcsolatot ápol Maranellóval – sikerült visszatérnie a mezőnybe. „Nagyon különleges nap volt, hihetetlen, amikor az első körön végre érezhettem az autót. Türelmesnek kellett lennem tavaly, ugyanakkor felkészülés szempontjából nagyon fontos év volt. Most ismét autóban ülök, az érzet jó, élvezem, hogy vezethetek. Igazán pozitív kezdet” – beszélt a várva várt napról Gutierrez.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?