DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Renault: Magnussenből világbajnok lesz

Motivációként fog hatni a kihagyott tavalyi szezon, vélekedik a versenyző és főnöke is, utóbbinak pedig tehetsége alapján meggyőződése, hogy a dánnak érdemes F1-es bajnoki címeket célba vennie.

A mindössze 23 esztendős dán pilóta, Kevin Magnussen ígéretesen kezdődő pályafutásában törés állt be, miután a 2015-ös szezont kihagyni kényszerült: a Renault-nak köszönhetően azonban újjáéled F1-es karrierje, a gyári formációként visszatérő francia cég egyik pilótája lesz idén. A Magnussen leszerződtetéséért felelős versenyigazgató, Frederic Vasseur úgy vélekedik, a dán nagyon sokra viheti még.

„Erős szezonja volt a McLarennél két évvel ezelőtt, a képességeiről pedig tanúbizonyságot tett az alacsonyabb kategóriákban is, mint például a Formula Renault 3.5” – mondta Vasseur, akit az ESPN idéz. „Futamgyőzelmeket és bajnoki címeket célozhat meg, mivel rendelkezik a szükséges tehetséggel.”



És hogy válhat a kényszerű szünet – amelyet a McLaren tartalékpilótájaként töltött – előnnyé Magnussen kezében? „A tény, hogy tavaly kevés időt töltött a pályán, motiválni fogja őt, és alig várja, hogy visszakerüljön a pixisbe. Ez fontos, mert mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy a 2016-os nem lesz könnyű szezon. De tudjuk, honnan indulunk, és olyan motivált személyekre van szükségünk, mint Kevin, hogy folytassuk a hajtást” – mondta Vasseur.

Magnussen úgy érzi, mclarenes éve, amely során Jenson Button volt csapattársa, kifejezetten hasznos lesz számára idén. „Úgy éreztem, egészen jól boldogulok egy korábbi világbajnok ellen. Nehéz volt megemészteni, hogy lecseréltek, még akkor is, ha nagyon erős felállást választottak” – beszélt a dán versenyző. „Hatéves korom óta minden szezont versenyzéssel töltöttem, ezért a pálya mellett üldögélés nem volt tervbe véve. Remélem, hogy sok mindent sikerül bizonyítanom, extrém módon motivált vagyok a kihagyott év után.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: